kawen tuh nampak mcm best; nampak mcm tak best. eh. best ke tak eh kawen?

  • 6
gedik je tajuk, tak gitu? hoho. semalam was my first time jenjalan g out of johor dengan syaza dan ejat menaiki kereta. wohoho. dari johor bahru ke negeri sembilan dan dari negeri sembilan ke johor bahru. non-stop woo. siapa yang perlukan khidmat kami, bulih la - dengan bayaran yang tak mahal, cume RM500 je setiap sorang untuk jalan sehala. murah je, tak gitu?

huhu.

so, sepupu syaza yang kawen semalam. umur dia kalau tak silap da 24 tahun. 'da' macam da tua sangat je. haha. takpe la. bagi aku, kalau da kawen, da cukup tua la tuh. dia belajar lagi. degree sama macam aku. cume dia da final year. biggest senior woo. alhamdulillah, rezeki final year kot. dapat suami sorang. nanti kalau buat master, final year lagi, dapat sorang suami lagi, kan? eh, tidak. takkan la. sukati aku je. kalau gitu, aku nak sambung belajar selalu sebab bulih ganti-ganti suami baru. haha.

anyway, sepupu syaza - she looks gorgeous. macam aku. tak gurau je. takkan la? tapi seriously, memang gorgeous la. dengan bertemakan warna putih dan pink. memang smart. lebih cool daripada biasa! pengantinnya comel je. pengantin lelaki dan perempuan. dua-dua comel. berseri-seri muka org kawen neh. nak-nak lagi yang perempuan. cantik. syaza ckp, sebab dia bukan jenis pakai-pakai make-up. biasa lebih natural je. tuh pasal bila solek tym kawen berseri lain mcm kot.

ah. ckp pasal make-up, ape hukum make-up ataupun berhias neh ye? kalau tak silap, kalau berhias untuk suami itu wajib. tapi untuk yang lain-lain tuh, tak bulih. tapi, wallahualam. so, al-kuliyyah yang kat tv3 tuh akan membincangkan tentang tajuk 'Berhias' minggu depan. hari jumaat, kalau tak silap. jam berapa aku tak pasti. bila da besar besar neh, mcm suke pulak tengok al-kuliyyah. mungkin sebab tajuk minggu neh 'Kalau dah jodoh' kot? haha.

kawen. kawen. kawen. entah kawen ke tidak aku neh ye. huhu.

kawan-kawan, cepat kawen. aku neh asek makan nasi minyak sepupu org la, makcik org la, jiran aku la, makcik aku la, makcik kwn aku la, kawan aku punye makcik la. nak makan nasi minyak kawan sendiri bile la agaknya. tapi, i'm counting on aniza's wedding neh. hehe. my first friend yang nak naik pelamin on this coming april. so, cepat cepat habes la march sebab saya perlukan april segera!

ukeh. sampai sini dulu. dan yang terakhir, siapa ade cite My Name Is Khan nak bulih? =)

p/s : buruk sangat ke perempuan gemuk? *sigh*

6 comments:

ketupat said...

dorg sama padan

itisrajah said...

ejat - iye. sama cantik dan sama padan. macam kita. huhu.

c H i k said...

aku ade citer tu. tapi gambar ye cam silau sikit. uhu.

itisrajah said...

chik - woho. most wanted by aku tuh. haha. tak kesa la. simpan untuk aku, ukeh? =)

wafa said...

gbr pmpuan tu cntik ar! ^_^

itisrajah said...

wafa - haha. tau takpe. =)