ball ball ball; jom kita ber'ball'.

  • 7
jom heboh da bukan jom heboh, dan bukan juga jom kecoh. tapi, jom serabut dan huru-hara. menyampah pulak aku tengok penyanyi penyanyi yang perform tuh. tengok live? no way. jalan jem macam hape. tak sanggup aku.

well, aku rasa lagu bad romance yang lady gaga nyanyi tuh, da dimaklumkan bahawa lagu tuh mengandungi unsur agama yang tak elok. tapi, kenapa la si alyah tuh nyanyi dengan berleluasa je? da la suara tak sedap langsung. hmph hmphf. geram sungguh aku.

abah cakap, ade satu lagu english yang penah populer waktu 70 an dulu, liriknye kalau diterbalikkan akan jadi macam memuja tuhan mereka yang tak wujud tuh. tapi, tak pasti pulak lagu ape. wohoo. bahaya woo zaman skang neh. dengan lagu pon mereka cuba untuk sesatkan kita.

so, kalau korang nak berhibur, kena la berjaga-jaga. peringatan utama untuk diri aku sendiri. bahaya beb aku. dengar lagu best sikit, nyanyi. best lagi, download. best lagi, loop. ah elok la elok perangai buruk aku neh kan.

well, aku da hbes download 2 cerita dalam minggu neh. how to train your dragon dan date night. oh torrent you are so damn awesome! sukenye kita. cume, english subtitle untuk date night payah nak cari la. sape ade bulih tolong bagi tak? ehe.

p/s : breakfast ball, lunch ball, dinner ball, supper ball, sleep ball, bath ball, study ball; now everything is all about ball. boy is also ball. dad is ball too. brother pon. hu hu.
p/s/s : takziah buat ayah cik saniah yang telah kembali ke rahmatullah siang tadi. semoga rohnya dicucuri rahmat dan dia ditempatkan bersama-sama orang-orang yang beriman. amin.

7 comments:

botak said...

stendet laa barat..
mcm2 effort diorg buat nk sesat kan kite..hebat diorang

Fahana Jamil said...

mase awl2 sem dulu, ade ceramah bedah filem kt u fahana.
then, c penceramah tu bongkarkn sume agenda org2 barat yg sebenar.especially melalui filem.xsangke byk filem dn cite katon yg jadik fbret budak2 tu sebenarnye byk yg mnyesatkn.cnthnye cite the simpson and etc.
sume tu rncgn gerakan freemason yg nk mghancurkan org2 yg beragama supaya tunduk kepade syaitan n dajjal.
subhanallah.

itisrajah said...

botak - ye. hebat tak hebat la. kite pon folo je. hebat jugak la kite kan? aha.

fahana - yes. filem sangat banyak. bruce almight tuh semua. terang terangan tuh. kalau yang the simpson tuh tak perasan pulak. tapi tuh la. yang kita tak perasan tuh la yang bahaya. harap-harap, kita dapat lawan semuanya. supaya kita tetap terus dalam didikan Islam. insyaAllah. =)

ketupat said...

ja..nk tgk ti ek..

itisrajah said...

ejat - he he. orait. bulih je. aku simpan khas untuk kau. aha.

ketupat said...
This comment has been removed by the author.
ketupat said...

wokeh..