kadang kadang aku cemburu buta.

  • 9
cantiknya bulan pagi pagi buta gini!
ade orang tuh ajak aku tdo tapi dia da tertido da.
isk3.
Ya Allah.
suke betul tengok bulan kat celah pokok.
dua rius ia cantik!
i suwer!
tak caye tanye syaza.
kan syaza, kan?

syaza ade lg kat bilik aku neh.
dok nganyam ketupat.
yang last tadi nik.
tapi aku da halau balik.
suruh dia tdo.
neh syaza sambung plak.
aku tak halau dia suruh tdo.
sebab dia da tdo belambak lambak lambak lamenye.
naik muak aku tgk dia tdo!
hish.

kitorg nganyam ketupat reramai tadi.
ramai rupenye yang tatau nganyam ketupat.
ceh.
aku pon tau tau basic jek!
bulih la sikit sikit tuh.
yang lebih tuh cikgu syaza ngajo.
haha.
dan cikgu nik.
pelajar bernama xylene akhirnya berjaya menjadi cikgu juge kepada ainun dan daya.
susa betul nak givap budak tuh!

m pon datang belajar (setelah rasa diasingkan).
pa'e pon!
kau dapat buat bape banyak, pa'e?
hehe.
yang fadh pulak, sampai menggigil gigil badan nganyam ketupat.
tak jadi jadi!
haha.

cikgu ac dapat buat banyak dan kiut miut.
tapi dia pulang ke bilik lebih awal sebab esok ade kelas.
kitorg?
yay untuk kitorg sebab ari jumaat tade kelas.
bukan jumaat untuk minggu neh sje.
memang sem neh ari jumaat tade kelas.
bahagia tak bahagia la kan.
huhu.

well, nak upload gambar gambar yang dayah sebok amek mase kitorg nganyam ketupat td.
tapi malangnya dayah da tdo.
mungkin kepenatan mengambil gambar.
haha.

so that we are going to have a jamuan hari raya at kp this saturday.
for sure we'll be having ketupat that day!
i kinda like miss eating it, you know?
mase raye tuh ari macam tak bape selera la nak makan.
bile ngan kawan kawan, nafsu membuak buak.
haha.

ah.
cakap pasal nafsu makan;
sambil menganyam ketupat, sambil mengunyah.
macam macam.
kopok leko.
nasi goreng.
nasi western.
otak-otak.
kepek bawang.
aiskrim.
wah!
esok kegemukan bertambah tambah la nampaknya.
baru ingat nak diet sebenarnya (angan-angan nak capai 50kg macam tak tercapai!).
nampak gayanya aku tewas lagi la ngan nafsu makan aku neh.
*sigh*

ukeh la.
ngantuk suda.
lagipun kesian syaza wat ketupat sorang sorang.
*she just asked me to change my wmp song list to the next song sebab lagu celine dion sangat amat jiwang and she doesn't like it; not in the mood of jiwang kot*
sory, syaza.

before that,
kawan-kawan.
andai kita sukakan seseorang itu, kejar dia sampai dapat! jangan pernah mengalah. andai dia tidak sukakan kita, biarkan dia. jangan pernah memaksa diri untuk lupakan seseorang atau sesuatu atau apa sje yang kita sayang. perasaan itu kan semulajadi. ia fitrah. jangan menongkah arus fitrah itu sendiri. biar ia kekal dalam hati. cintakan dia kerana Ilahi. =)

sayang semua!!
♥♥♥♥♥

9 comments:

green said...

sabtu hr wat keje..

ahad makan weyh

EpPieY said...

pae dah pandai wat ketupat..malangnya..aku tak makan ketupat..

AkuAyie said...

ak dh makin bosan ngn fb r. tu yg deactivate. haha..

weh, ske ayat ko yg last tu. sangat bermakna...ske ske

itisrajah said...

daya - dahtu, bile plak untuk tdo? ala! itukan penting! isk3.

eppiey - la. apsal plak tak makan ketupat? tade jodoh la kalau gtu!

ayie - tuh la. tak add aku. kalau add aku msti kau takkan bosan. agagaga. yang last? wah kau. pasal cintan cintun neh suke je eh! haha.

ketupat said...

aku mcm suke j ayat last ko tuh..tp ny taleh wat gitu r..bek kite tggu n tgk j..kalo d jodoh,orait r..ehehehehhh...da lame x lepak blk ko...huhu

itisrajah said...

ejat - btol. tunggu je la jat. aku pun penat da. asek aku je suke orang. tah bile orang nak suke aku. busan btol. huhu. ejat sombong skang. mane nak dtg bilik aku da. aku da tak menggoda ke jat?

ketupat said...

gaye mcm aku pnh tegode la pulak ngn ko kn..uhuhuhuuu...

itisrajah said...

ejat - bukan memang penah tegode ke? eleh! kau jangan ngengada wat wat tatau eh!

ketupat said...

part spek kamu j kot yg menarik..ahahaha