malunye aku!

  • 2
aku tatau ah ape masalah aku skang neh.
tapi aku rasa aku gila la.
huhu.
tatau ape yang buat kepala aku serabut.
malunye weh!

sudah bersedia untuk gelak guling-guling?
ayuh!

begini ceritanya.

tadi.
aku depan laptop.
buat keje BI, kononnya.
sambil bukak fb, as usual.

dok komen-komen sorang membe neh.
agak teruja jugak la.
sebab tak pernah on9 sesama ngan dia.
hoho.

sambil tuh, mata tak lekang gak dok buat pie chart kat excel.

tibe-tibe, terusha pulak kalendar kat atas meja.
neh dia.
beginilah rupenye.




kalau tak nampak, klik je kat gambo tuh.
biar terang.
tuh namanya kalendar orang malas.
yang konon-konon busy.
eh.
bukan konon.
tapi BAJET busy.

tak tertanda hari-hari yang berlalu.
walaupon aku tau ari neh ari ahad.
dan esok adalah ari senin.

cume, ugh!
balik rumah nanti nak ajak abah gi kedai tambah power spek la.
sebab power yang skang neh bikin aku malu je!

ukeh.
back to story.

bila tengok kalendar, tanpa otak aku berpikir panjang dan tanpa pikir secara rasional, mulut aku ngan bangganya tersenyum-senyum.
terus mata aku beralih kepada jam digital analog yang wujud kat semua orang punye komputer.
(kalau tade, tembak je diri sendiri)

12:00 AM

tuh la waktu yang sungguh merangsang dan menguja aku tadi.
yang buat ati aku berbunga-bunga tulip kuncup.
dan dengan perasaan teruja aku tuh tadi, aku gegas menggapai henpon kat sebelah laptop.
dan terus mendail number telepon dia yang berikut :-



aku pon terus je bagi salam dan wish;
'Selamat Hari Lahir!'
'Semoga panjang umur dan dimurahkan rezeki.'
'Semoga menjadi anak yang soleh.'
'Semoga...'

kenapa respon dia dua macam je?
tak excited pon!
neh nak marah neh.
eh.
kejap!
aku jeling bulat-bulat kat kalendar.
macam dia je yang kena marah aku patutnye!

wah!
rupenye tuh lusa la!
9hb tuh Tuesday.
bukan Monday.
Monday tuh 8hb.
which is today.
ala.
ala?
ala!

aku pon ape lagi?
say sorry and terus off phone.
gile!
bengang la aku weh!
benci gila!
ugh!

aku rasa macam nak sula diri sendiri.
dua rius!

to farid,
maaf sangat.
aku bukan lupa birthday kau.
tapi, aku terlebih ingat.
tuh je.
harap dimaafkan kesilapan bodoh aku tadi.

dan.
aku tanak jumpe kau lagi.
or kol kau lagi lepas neh.
sebab.
kau pon tau sebabnya.

selekeh.
selebet.
serabai.
serabut.
sekangkang monyet la kau neh aja!

da hbes gelak blom weh?
kalau da, yok tido!
kalau belum, gelak la puas-puas.
aku tido dulu.
buang malu.
haha.

p/s : 8hb Feb hari jadi arwah Ismail. so, tak bulih nak wish. everyone, sama-sama kita sedekahkan Fatihah buat arwah. semoga rohnya dicucuri rahmat dan ditempatkan dalam golongan orang-orang yang beriman. insyaAllah. amin.



2 comments:

badiuzzaman said...

haha, mcm2 la ko ni hajar~

impish_yatie said...

ja'a yg sengal!!!pe da ko...g renew power scpt mngkin okie!!=P