blog baru ke weh? tak la. blog lama. header baru, kaler baru. tuh je. =)

  • 4
ececece.
sje je show off layout baru kan.
dan header baru.
buat sendiri tuh.
haha.

ingatkan nak tukar semuanya.
tapi macam banyak sangat.
dan melecehkan.
so, aku pon mengambil keputusan untuk cume edit-edit yang sedia ade je.
nampak cool tak?
mestilah tak se-cool aku, kan?
hehe.

da lame sangat teringin nak buat header sendiri.
setelah meng-gugel kan diri neh, aku pon terjumpe la site neh. ----> PhotoshopSupport.com
kat situ la aku belajar buat header aku tuh.
sangat mudah ye.
ia cuma memerlukan Adobe Photoshop je.
kat situ dia nak guna cs4.
tapi aku cume ade cs3 je.
tapi bulih je buat.

cume, aku tak berapa puas hati la ngan header tuh.
especially tang gambo aku yang aku 'lasso' kan tuh.
buruk nak mati.
comot.
menjijikkan je.
huh!

so, to those yang tau cmne nak crop gambo freely dengan cantik selain dari guna 'lasso', bgtau ye.
nanti aku try contact korang.
bulih la belajar.
ape salahnya kongsi ilmu sama-sama, kan?
hehe.

ukeh la.
ape-ape pon, aku bersyukur sebab aku da belajar sedikit sebanyak tentang photoshop yang penah aku benci amat suatu ketika dulu akibat ketidaktahuan menggunakannya.
sekian dahulu.
daa!


p/s : kepada sesape yang nak header kat blog dia berupa buruk sebegini, sila tinggalkan komen katekan yang anda mahu, ye? hihi.


4 comments:

ijad said...

cantik blog..

itisrajah said...

ijad - iye? thanks! =)

wafa said...

comey blog wane pink! hehehe
header pon ok ade org lg haha

itisrajah said...

wafa - kau! lamanye tak komen aku eh. busy stdy ke? hehe. suke pink ke? tenkiu. header buat sendiri tuh. ehem. haha. =)