mengapa kita harus bersengketa?

  • 6




harga sebungkus air laici yang ade ais di cengal ialah RM1.80, ye kawan-kawan.
ia sangat mahal bagi aku.
selama neh aku ingat harga air laici kat pak cik jamil; which is RM1.20 is quite expensive.
rupenye ade lagi yang cekik laici.
ceh!
da la aku penat bejalan.

ye.
sekali lagi.
PENAT BEJALAN.
bengang betul aku.
neh la akibat tak amek tau jalan-jalan atau tempat-tempat yang ade kat utm neh.
actually, utm skudai neh tade la besar mane pon.
tapi, kalau jalan kaki, nak-nak lagi waktu panas, masak jugak beb!
cuak!

tetibe aku jadi rajin nak bercerita.
camneh ye.

aku ade kokurikulum which is tracking.
tempat perjumpaan biasa adalah di dewan kuliah 8, n24.
and i am so familiar with that place - my faculty.
so, no worries la kan eventho ujan lebat pon because i noe where i shud go.

semalam badly aku harus tdo jam hampir kepada 4 pagi.
buat ape?
jangan tanye!
yang penting aku buntu la malam semalam.
so, kelas tadi kol 8 pagi.
ah.
pk la ngantuk ke tak ngantuk mate aku.

so, balik je kelas OS, teman fara g dobi kat taman u jap.
tak kesa la.
bukan lame sgt pon.
ngumpat-ngumpat kutip dosa kecil jap ngan makcik dobi tuh.
bukan kutuk sape-sape pon.
cume ngutuk utm je.
huhu.

balik, aku terus qada' tidur.
memang tak ingat lain.
blog pon aku lupe!

unfortunately have to wake up before 2; untuk menghadiri koq la.
tapi hati seumpama biri-biri.
tak sedap ati la maknenye.
heh.

da la ujan mase otw dari fppsm menuju ke n24.
basah-basahnya rambutku jugak la.
by the time i reached in front of the hall, ade satu note yang mengatakan, tempat untuk koq treking seksyen 11/12 telah bertukar ke TAMAN HUTAN REKREASI which i never noe where.
kewujudannye pon aku tatau!
and, daya did googled it up, ukeh?
hehe.
thanks, daya!
maybe because she thought that the place might be somewhere outside utm.
aku pon ingat gtu.







takpe la.
nak dipendekkan cerita, aku cume kenal-kenal suam kuku je la sorang budak yang sama seksyen ngan aku neh.
seorang lelaki.
aku sorang.
dia pon.
aku nampak dia jalan.
aku pon folo.
mcm stalker la seh!
haha.

tibe kat meranti, dia berhenti dan bercakap ngan sorang budak laki lain.
pastu, terus hilang.
aku cube cari.
rupenye dia da ade dalam keta ngan budak laki yang lagi satu td.
wah!
sampai ati dia tinggalkan aku sorang-sorang.
tuh la!
padan muka aku!
sape suruh jadi stalker.
shame.

aku pon teruskan perjalanan yang nampak sangat jauh.
sebab aku tatau pon kat mane tempatnye!
dengan keadaan cuaca yang sangat panas.
dugaan gile.
bile da pusing sampai pusat kesihatan (ingat nak terus kdoj je singgah bilik azim), barulah aku dapat tau yang tempat tuh berada di k11.
k11 tuh bukan jauh dari ktf ke?
ha!
itu yang kita tatau.
so, aku pon mengambil keputusan untuk give up je la.

tak.
aku bukan seorang yang cepat atau mudah putus asa.
tapi, aku terpaksa!
keadaan betul-betul memaksa aku untuk putus asa.
tuh yang aku singgah cengal tuh beli air laici mahal.
tanak da beli kat situ!
same je rasa laici jugak.
tapi harga tak bulih tahan.

da la.
yang penting, da sehari la aku ponteng koq.
padahal aku tade niat pon.
penat sungguh.
dan paling penting, skang aku tau yang TAMAN HUTAN REKREASI dalam utm neh, berada kat k11.
take note ye kawan-kawan.





dan.
terima kasih yang tidak terhingga kepada kawan-kawan yang reply-reply msg aku.
tolong aku bgtau tempat.
tolong aku googled.
tolong aku angkat tepon.
semua la.
thanks, ye?
=)

assignment ip da submit.
assignment sm da submit.
ubuntu da settle.
alhamdulillah.
bulihlah proceed yang lainnya.

weh.
nasi ayam penyet kat fke tade umph la!
sambal dia tak sedap.
pedas nak mati.
nasib baik tak mati.
sebab makan tak abes.
cube la aku makan sambalnye sampai abes.
bulih mati gak rasenye.
huhu.

ah.
neh.
kepada sesapa yang dok dekat-dekat ngan area taman u, kalau nak khidmat dobi, nt tanye kat aku ye.
sje nak promote bisnes orang melayu.
lagipon, suami kakak tuh hemsem.
hahahahahahaha.

eh.
jap.
ape hal la ngan utm neh eh?
haish.
malas je nak buruk-burukkan nama utm.
tapi, utm sendiri yang memburukkan namanya.
atau.
orang-orang atasan utm yang burukkan nama utm?
entahla.
tepuk dada, tanye selera.
fikir-fikirkan dan selamat beramal!

p/s : aku nampak macam budak sekolah menengah je ke? helo! i'm turning 21 next month. *lame*





6 comments:

ketupat said...

ko tak ty aku ja...

itisrajah said...

ejat - aku nampak tak matang ke jat? mcm budak sekolah menengah je ke? huhu.

ketupat said...

ala ja..awet muda ape..
ahahaha..

wafa said...

erm... mau knl bleh? ^_^

itisrajah said...

wafa - eh. of course bulih. my pleasure. suke! =)

wafa said...

fasmara_aspuri
ym ok ^_^