Going Haji.

  • 4
hem.emak dan abah dan pakcik dan makcik aku are going to mekah doing haji.esok dorg gerak g kl.tatau plak naik plane kol bape.hem.i'll be missing them so much especially my mom and dad.ape agaknye keadaan kat sane eh?hoho.xngape la.aku cume berharap mereka akan selamat pergi dan pulang.semoga kedatangan mereka ke sana akan diberkati dan dirahmati oleh Allah hendaknya.InsyaAllah.

ah.maknenye,sepanjang ketiadaan mereka,terpaksalah aku dan akak aku mengambil alih tugas mak kat uma.jage adik2,masak,kemas uma,basuh baju,dan sebagainya.wah!padan ngan muke aku.raselah betapa susahnye kehidupan seorang ibu.huhu.baru ibu.belum suri rumahtangga sepenuh masa.ngan nak layan suami lagi.anak2.peh.ponin xponin la kan.nak wat cmne,kan?huhu.sabo saje la.tgu dan lihat sje ape dugaan dan cabaran yg bakal Allah berikan buat aku dan adik-beradik nt.harap kami dapat harungi semuanya dengan tabah.

ah.baru aku prasan.skang aku da jarang bukak friendster or myspace.jarang?myspace ade la gak bukak jap.friendster da hampir 2mggu gak xbukak.tatau la apsal.nampaknye asek update blog.padahal tade ape sgt pon yg aku nak post.selain dr kena tagged oleh amirol hafizi.kengkadang njoy gak wat tagged tuh.haha.tah ape2 la aku menyanyah.ah.xpe la.mungkin nt2 sje aku bukak frenster tuh smula.rindu pulak kat beliau.xpe la.lagipun dulu aku da selalu layan frenster smpai aku abaikan blog aku.huhu.

ah.marilah kire same2 sedekahkan AL-Fatihah buat allahyarhamah nenek farid jawahir yang baru sahaja kembali ke rahmatullah kelmarin.semoga rohnya dicucuri rahmat oleh Allah,insyaAllah.hem.teringat pulak arwah nenek yg amat aku sayangi.aku pun sangat rindukan arwah.rasenye macam baru semalam aku kucup dahi dia.masih terasa panasnya.kali terakhir aku dapat cium,sejuk.sedihnya.xsangke atok pergi terlalu cepat.dalam banyak2 perkara,memang perkara neh la yang paling mudah wat aku menangis.

suda la.tamau sedih2 sangat.nt moody sje.neh pon kepala da pening semacam.rasenye sebab waktu tido yg xbtol kot.huhu.maknenye kena ubah neh waktu tdo.aduihai.cube2!


4 comments:

Rabiatul Adawiyah said...

alhamdulillah, dpt ke makkah~ mesti nnti ade manyak buah tgn bwk balik~

nak skit~ ekeke~

al- fatihah~

btw, thanks sbb follow adah~ adah link hajar ek? ur name is it? siti hajar? agak je~ maaf kalau salah~

itisrajah said...

hehe.
mau buah tangan?
sure bulih.
aha.
u r welkam.
ur blog menarik.
wajib kena follow.
hehe.
nak link sy?
bulih sje.
it's a pleasure.
yup.
i am siti hajar anyway.
100point for u!
hihi.
=)

Celestial Being said...

hehe .. dah berkenalan rupenyer .. hihi .. farid a.k.a kanu ? .. hmm .. al fatihah ~ .. erh .. fyi .. my grandparents also pegi aji .. diorang bertolak 1 november aritu .. aku g gak anta diorang kat lembaga tabung haji aritu .. huhu ..

itisrajah said...

ic.
semoga mereka juga selamat pergi dan selamat kembali.
=)
i'm getting worry bout my parents oredi.
=(