Vacuum Midea

  • 0
Rupanya dekat sini pun aku tak buat apa-apa entri untuk November. Cis, dasar! Padahal rasa macam dah buat untuk kedua-dua Wordpress dan Blogger tapi bila harini nak cuba buat entri baru sebelum bulan Disember ni tamat, baru tau yang aku tak buat pun. 😅

Takpe lah benda yang dah lepas usahlah dikenang, tak gitu? Huu.

Apa yang aku nak kongsi kat entri kali ni eh? Oh aku baru beli vacuum cleaner jenama Midea haritu kat Shopee lepas terpengaruh dengan orang ramai yang share kebaikan vacuum Midea tu. Selama ni pernah je ada keinginan nak ada vacuum. Tapi berfikir-fikir nak beli sebab harga mahal dan aku pun bukannya rajin mengemas.

Tapi bila orang bagitau yang harga vacuum Midea tu tak sampai RM100, aku pun macam berminat lah. Walau masih berkira-kira, aku beli jugak masa Sale Shopee 11.11 haritu.

Alhamdulillah, aku rasa sangatlah berbaloi beli vacuum ni dan rasa macam kenapalah aku tak beli dari mula-mula duduk kat RIM dulu. Punyalah mudah kerja aku bila guna vacuum ni. Sebab kat rumah aku ni dengan habuk, dengan rambut gugur; punyalah payah kalau nak menyapu. Tapi guna vacuum ni terus mudah kerja rumah. Sekali dia sedut tu settle semua masalah aku. 

Mungkin lepas ni rambut pun akan kurang gugur sebab tak stress sangat mengemas rumah? Ah gitu kan aku punya exaggerate padahal megemas seminggu sekali pun payah. Hiks.

Suction dia kuat gila. Vacuum ni ada wayar tau. Aku sengaja beli yang ada wayar ni sebab rata-rata orang yang pernah beli vacuum sama ada yang berwayar atau tidak, diorang kata yang takde wayar tu suction tak power sangat dan cepat panas dan cepat habis bateri. Tapi wayar vacuum ni agak panjang. Nak lagi bagus, beli wire extension jadi boleh tambah kepanjangan wayar vacuum tu. Hassle-free.

Tapi untuk sesiapa yang terbaca post aku ni dan masih belum ada vacuum dan masih berkira-kira untuk invest sedikit duit untuk beli vacuum, korang patut buang perasaan berkira-kira tu. Belilah dan berbahagialah.

Okay nak pi vacuum baiiii!

No comments: