syampoo.

  • 4
hai korang dah mandi ke belum? kat sini hujan kalau mandi sure menggigil punye lah. sejukkk gila kot! hujan lebat tadi sampai semua ranting pokok yang halus2 tuh patah. and secara automatiknya, mata pon mintak ditutup je ni. hehe.

korang guna syampu ape eh? best x? bagus x? mintak sikit boleh x? sebab syampu yang aku gune skang ni xbest la. xwangi pulak tuh. wangi tym berbuih je. lepas bilas xwangi dah. buat hilang confiden diri je tau. xsukee

so, it is very important to choose the right and the best shampoo for you hair. nak2 lagi yang perempuan tuh. rambut kan mahkota wanita. kalau nak beli syampu tuh, kena lah pilih yang sesuai. jangan jadi macam aku sob sob.

aku paham kalau korang beli syampu yang murah gile sebab xde duit or nak save bajet untuk benda lain pulak. walau bagaimanapun, DON'T BUY syampoo yang korang xpenah guna langsung sepanjang hidup korang. OR, korang beli syampoo yang kawan2 korang dah penah bgtau kat korang yang syampu tuh xbagus. OR, korang beli syampu tuh sebab ade 2 dan harga dia macam beli 1 je. konon berbaloi lah? in term of money and budget, i would say YES to syampu yang beli 2 percuma 3 tuh. tapi in term of kesihatan rambut, kekuatan rambut, kewangian rambut, kelembutan rambut, kesinaran rambut, and etc, NO NO NO.

beli je lah syampu yang korang dah biasa guna. yang selama korang gune, orang dok puji je rambut ngko wangi la rambut ngko lembut la rambut ngko licin la, ngko pakai syampu ape eh nanti aku nak beli gak lah. hehe.

jadi, renung2kan dan selamat membeli dan menyampu rambut!

4 comments:

c H i k said...

shampoo aku guna sekarang pun macam tak best. Tapi mahal. Membazir je. Tapi aku belum jumpa shampoo yang betul2 sesuai dengan rambut aku.
-__-"

itisrajah said...

guna johnson and johnson je. mesti sesuai punye. so far, it's the best shampoo for my hair. tapi mahal la. :(

c H i k said...

Aku pernah cuba dulu, tapi rambut aku jadi keras. pelik. Tape. nanti aku cuba lagi. hehe

Anonymous said...

keras la baru rock..