mungkinkah ada kebahagiaan dalam perpisahan?

  • 12
geli tak tajuk, geli tak? he he. well, tuh sebenarnya tajuk lagu single si shahir juara af8. sedap lagu tuh. dia bawak dengan sangat baik. suara dia is quite good.

aku tetiba berminat nak cerita pasal si shahir dan lagunye neh sebab aku baru dapat tau yang shahir neh sebaya ngan aku. 21.


wah!

abang shahir, saya ingat abang shahir yang hemsem dan macho neh umur dalam 24++. nampak matang. i like! he he.

ramai orang kate dia humble. well, he deserves to be claimed that sebab dia memang sangat humble. aku tau la. tengok muka pon tau. ha ha. hep! aku belom gila shahir, ukeh? cuma terruja je tengok lelaki fofuler yang hemsem sebaya aku.

tapi, yang sebenarnya, dia lahir tahun 1988. cume, di bulan september. pasal tuh umur dia 21. kalau nak ikut betul-betul, dia 22 la. tapi tak kesa la, kan?

ha ha. hajar, kau kalau da gatal tuh gatal jugak.

dengar cerita, dia neh pelajar uia, betul ke? bekas pelajar je, still belajar ke, tuh aku tak pasti. katenye diploma kat sana. jap. diorang kate uia tade diploma? eh. ade ke tak neh? hu hu. entahlah. tuh uia punye cerita. aku tatau. nak tau, tanye la budak uia sendiri ye.

ape-ape pon, yok layan lirik lagu single terbaru shahir; KEBAHAGIAAN DALAM PERPISAHAN. =)


Tak perlu ucapkan sepatah kata
Kerna lantang terbaca dari muka
Kau dan daku sudah tiada
Keserasian di jiwa
Mungkin magisnya sudah hilang

Tak perlulah kita mencuba lagi
Betulkan kesilapan perhubungan ini
Bila setiap perbincangan
Menjadi perbalahan
Manakah agaknya cinta pasti

Chorus:

Embun pun takkan mampu menyubur sekuntum
Bunga yang layu pada musim luruh
Yang dulunya mekar di sinar suria
Bila sudah kering pasti akan gugur

Seperti cinta kita yang jelas ternyata
Semakin lama oh semakin rekah
Menimbulkan tanya, apa mungkin kita
Temu kebahagiaan dalam perpisahan..

Usah titis air mata kau tangiskan
Ku dah cukup menampung selautan
Begitu lama ku pendam
Tapi hanya berdiam
Kerna cuba menafi realiti

(ulang chorus)

Kebahagiaan.. dalam perpisahan.

p/s: setiap pertemuan pasti ada perpisahan. bila Allah ambil matahari, akan diberi kita pelangi. alhamdulillah. =).

12 comments:

meowwmania said...

wahh p/s tu cam len macam jek munyiknya

p/s: dik, abg shahir kem salam huhuu~

itisrajah said...

meowwmania - ha ha. lain macam mane tuh bunyinye? aha. ukeh. your p/s tuh memang lain macam. well, kirim salam abang shahir balik. he he he.

c H i k said...

Hajar ni mmg gatal orangnya. wee~

itisrajah said...

chik - ha ha. tau takpe!

c H i k said...

Nak bual2 ngan kau. Ym atau skype?

itisrajah said...

chik - ym. jumpe di sana. =)

botak said...

hehe nampak sangat dia memang follow af dari awal lagi..ceh

itisrajah said...

botak - isk isk isk. tade ah. serious bukan follow dari awal. final je tengok sungguh-sungguh. =)

syaza said...

alaaa hajar!
syahir ngan ak da declare da sebelom final af ritu.
die kate kalau die menang nak ajak ak g dating.
lalalala~

itisrajah said...

syaza - siot ah tuh. takpe. neh dia ngah pakai braces. so, aku bagi kau pinjam dulu. nanti bila dia da bukak braces, aku amek semula. enjoy! ha ha ha.

syaza said...

eh.buleh lak maen pas2.
haha.
die pemalu ah.
ngan ak jek die tak malu.
hoho~

itisrajah said...

syaza - ye la tuh. takpe la. kau amek je la shahir. aku dapat maulana pon cukup. ha ha.