kak pon.

  • 7
aku konpem akan berhenti kerja minggu neh jugak! there's kak pon at my workplace. you know kak pon tak? ala. pon is a shortform of 'pontianak'. wah. very scared!

tatau la sejauh mane kebenaran cerita hantu tersebut. tapi, aku tau pon sebab trdengar kak nurul cite dalam van otw nak balik uma tadi. dia kata dia da selalu nampak. kak pon tuh duduk atas tong sampah dalam toilet. ada 2 toilet. 1 yang selalu guna, dan 1 lagi yang jarang guna. dia bulih nak suka duduk kat toilet yang selalu guna pulak. adui. masalah masalah masalah. da la toilet tuh tempat lepak aku jugak. bulih pulak kak pon tuh tumpang lepak sama. senyap senyap pulak tuh.

well, let me tell you. aku keje kilang je. hampir 3 minggu da. selalu je aku ditukar-tukarkan ke seksyen lain dalam kilang tuh. sebab cepat sangat siapkan keje. kot? hu hu. so, kak nurul ckp, malam semalam, ketua kitorang kan yang selalu keluar lambat. setiap hari pon, diorang akan pastikan yang semua suis suda ditutup.

semalam tuh, memang da konpem 200% la semua suis da hbes tutup. tibe-tibe, ketua aku kate dengan nada marah, ade satu suis solder tak tutup lagi. tempat solder tuh kat bahagian belakang sekali; paling dekat dengan toilet. satu baris ah.

tapi, dia tak takot and tak expect ape-ape la. so, dia dengan sorang mmbe g ah tutup suis solder tuh. dengan tak semena-mena, secara tiba-tiba, suis mesin yang aku selalu buat keje tuh, tibe-tibe terbukak dan bunyi-bunyi. wowowo. agak-agak ah. nak main, main ngan mesin aku pulak. berang neh berang.

ketua aku pon ape lagi. terus cabut ah. gila tak cabut bulu tengkuk diorang da tegak. huish. nahas ah kalau tak lari.

kak nurul cakap, kat stor pon ade. yang aku pelik tuh, siang hari pon ade. kalau cantik takpe gak. adui. ape la aku nak cakap kalau aku jumpe depan mata nanti. halamak halamak mati aku macam neh.

kawan-kawan, doakan aku semoga tak nampak menda alah tuh semua ye! doakan aku tabah dan gagah hingga habes minngu neh. insyaAllah. amin.

p/s: awak, i am so sorry. orang lambat sebab baru install skype tadi. da siap install, tak bulih connect pulak. lepas tuh tibe-tibe abah mintak tolong. unfortunately you have futsal at 11pm. well, i guess we just have no luck tonight. insyaAllah, lain kali kalau ade kesempatan, ye? play well. =)

p/s/s: ilyttroml,r.

7 comments:

miss B said...

weyh bunguk..takot la syial..haha..=(

c H i k said...

herm. bace doa pelindung banyak2. usaz kate hantu takut orang yang selalu ingat tuhan. =)

Fahana Jamil said...

pehh.seram2.
mesin bley gerak sendiri.
ni lah salah stu sebb sy takot nk keje kilang
hehe
btw, xbest ahh kalau tempat LEPAK kite ade org laen LEPAk same.knknkn
hehee

botak said...

laaa...ingtkan kak pon tu org pondan..pontianak rupanya..

itisrajah said...

hajar - gua pon takot beb. terkincit-kincit tahan air dlam perot. ha ha.

chik - he he. insyaAllah, i will. tuh la. dengan ayat-ayat Quran akan lebih selamat. =)

fahana - ha ha. memang seram abes. hari neh tak lepak toilet lagi da. nak kencing pon tahan je. ngade betul kak pon tuh. sebok je. ha ha.

botak - yang pondan lain cite. kak pon lain cite. tapi pondan pon seram jugak. ha ha.

k e r e p e k t e m p e said...

dah lama tak jumpa kak pon bertenggek haha

itisrajah said...

asyraf - kang jumpe depan mata kang, ketinggian kau berkurang balik nanti. ha takot tak? ha ha.