pernah tak rasa terasing atau diasingkan atau mengasingkan?

  • 1
pernah.
banyak kali rasenye.
hoho.
yang pasti, aku sedang dalam proses mengasingkan sesorang dalam hidup aku.
sebab dia sangat mengganggu fikiran aku dan hidup aku.
serabut.

bukan ape.
cume, ye la.
kalau da namenye annoying tuh, memang annoying jugaklah.
kalau cakap banyak pon, buat hbes air liur je.
tak gune.

dan.
aku tak pasti aku sengaja atau tidak.
tapi, aku yakin.
neh la cara paling terbaik yang perlu aku lakukan berterusan.
ye la.
sebab aku sayang je kat dia.
dia?
tatau la dia sayang aku ke tak.
tapi aku tak kesa pon.
aku cume harap dia pon sayang aku.
cume, aku tak paksa.
tanak paksa.
takkan paksa.

hey, hey!
farid jawahir da ade facebook.
peewit; peewit untuk si kacak tuh.
insyaAllah, akan lebih mudah untuk berhubung kelak.

right now neh semua orang sedang sibuk cakap dan cerita pasal reunion untuk 2nd batch stepo.
and guess what is the big deal?
si yum tuh attached aku as one of the wakil kos; and yes, it is awam.
*laugh laugh; bla bla; who cares*

i hope semuanya akan terlaksana seperti yang dirancang.
walaupon ade sedikit porak peranda di awal perancangan.
yet now still mengalami pergolakan.
pelik jugak kawalan anak-anak sekarang.

hell - oh!
we are 21 years old this year.
still didn't get your mom permission?
what about your dad?
same thing?
d-uh!
dull.
lame.
what else?

tak sangka la.
umur 21 masih dikongkong.
kamon la!
takkan kena kurung je kat uma walaupon ari tuh ari mengundi?
aduh aduh aduh aduh aku tertipu.
aduh aduh aduh aduh aku merana.
aduh aduh aduh aduh aku sengsara.
aduh aduh aduh aduh robek hatiku. (repeat 2x)

aku tatau ape pandangan orang lain.
tapi, bagi pandangan aku, at this age, we have the right to choose what we want and we don't.
everything almost all the things kita yang kena decide.
insyaAllah, kita da tau beza mane baik mane buruk, kan?
menjaga pon agak-agak la.

tak.
tak salah.
aku tak cakap salah pon kalau nak kongkong anak.
langsung!
cume, bagilah sedikit ruang untuk mereka bersama kawan-kawan.
macam yang aku ckp kat note si qayyum tuh.
yang jauh; kita rapat-rapatkan.
yang dekat; kita erat-eratkan.


bukankah mengeratkan silaturrahim tuh dituntut dalam Islam sendiri?
wallahualam.
renung-renungkan.
dan selamat beramal.

p/s : blog aku suram dan muram tanpa gambar. nanti la aku stalker. muahaha.

1 comment:

c H i k said...

hoho. tahniah lah kat kanu yang dah ade pesbuk tu. yuyu.