echo dan google buzz.

  • 2
ah.

tuh la tajuk email yang aku dapat pepagi neh.
and i have no idea ape benda tuh.
bile da bace emailnye, makin compleks pulak.
eh.
bukan komples membeli-belah atau kompleks sukan ye.

aku tatau nak terangkan kat korang cmne pasal dua menda alah tuh.
ape yang dapat aku translate sikit dari email yang dorang bagi, katenye Echo neh yang juga dipanggil JS-Kit Comments merupakan satu platform baru bagi real-time conversation untuk generasi akan datang.
ah.
gitu la maksudnya kalau tak silap.
atau dengan kata lain (dalam English nye) : Echo, formally called JS-Kit Comments, is the next generation real-time conversation platform.

ye,
tuh la yang aku maksudkan.
sama tak?
haha.

ukeh.
tuh pasal Echo.
ape pulak Google Buzz tuh?

Google Buzz merupakan product Google yang paling latest.
before neh aku ade gak terbaca pasal Google Wave kot kalau tak silap; kat JustKhai.
tapi tuh macam bukan semua orang bulih gune.

tapi.
aku tak paham sangat fungsi Google Buzz neh.
sebab emailnye banyak sangat update.
biasa la.
benda baru.
beta ke tak, tuh aku tak pasti.

so far yang aku tau, bulih share video, post comment, share comment, bulih group chat, bulih chat.
da macam facebook da ejat kate.
haha.
tau takpe!


tuh ah.
kat tepi bawah kanan tuh.
aku chat ngan ejat tadi.
eh.
skang pon ngah chat lagi.
dia ingat aku chat kat gtalk.
tapi, tidak, ejat.
aku chat kat gmail je.
best tak?
best weh!

ah.
kalau nak tau lebih lanjut, korang alamilah sendiri kehebatannya.
haha.
kepada sesapa yang tade akaun gmail, bulihlah mendaftarkan diri dengan segera di sini.

ukeh.
tuh sje untuk pagi neh, insyaAllah.
selamat pagi dan salam satu Malaysia.
=)

2 comments:

ketupat said...

ahahah..
blur gak aku psl takde gtalk..
men tibai pki gmail..
yok r kite meramaikn mnde alah nih

itisrajah said...

ejat - terbaik ah jat!