Tag Raya.

  • 5
Aku da lama sangat kena tag dek kengkawan. Cume aku beberapa menjak yang lepas tidak punya kuasa mahupun keinginan untuk ber'blog'. Cume bile aku rase mau sangat jek aku post. Nak reply komen orang pon malas. Sori!

Ukeh. So that I noticed beberapa tagged yang perlu dilakukan. Hoho. Nampak menarik. So, marilah kite bersama-sama menyiapkannye. Sebelum menjawab tag, aku ingin mengucapkan terima kasih kepada semua yang sudi hadir ke blog aku, menjadi follower aku, bace entri-entri tak berapa nak hebat aku, tinggalkan komen, cakap-cakap kat shoutbox aku, bg aku kad raya, dan semuanya la. Thanks a lot! Aku sangat menghargainya. =)

Yok jawab tag!

Tag Pertama daripada Aming

1) APE YG ANDA RASE SEKARANG?
- Rasa sangat mengantuk sebab aku ngantuk la.

2) RATE TAHAP KEEMOAN ANDA (1-5)
- 3.5 sebab memang sedang agak emo.

3) WARNA KESUKAAN ANDA?
- Kelabu walaupun baju raya kelabu aku tahun neh besar amat. (nak saman makcik yang jahit tuh!)

4) KALAU DIBERI PELUANG, ANDA MAHU JADI ARTIS?
- Tanaklah. Kena kejar paparazzi selalu nanti. Nak jadi mamarazzi (geng ngan Mama Razi) la. Hoho.

5) BAGI SATU SIKAP YANG ADA PADA ANDA.
- Cepat sangat nak terkentut tym da ade wudhuk. Bikin ati gundah gulana.

6) ANDA RASE ADE SESEORANG SEDANG MEMINATI ANDA?
- Aku minat orang ade. Orang minat aku; itu macam tiada! (Siapalah Aku - Amy Mastura).

7) KALAU ANDA BERDUKA APEKAH YANG ANDA AKAN BUAT?
- Post entry baru kat blog. Takpun jawab tag.

8) JIKA ANDA WANITA, BERAPAKAH MAS KAHWIN YANG SESUAI UNTUK ANDA??
- Tak kesa. Yang penting semuanya ade nilai '2'. 22 sen pun takpe!

9) ANDA SUKA PEMBERI TAG INI KERANA???
- Sebab suka la!

10) JIKA ANDA MENJADI PEMBERI TAG INI, APAKAH 3 PERKARA PERTAMA YANG AKAN ANDA LAKUKAN.
- Bace balik tag yang aku jwb.
- G tolong mak aku buat kuih.
- Bukak puasa??

TAG 7 MEMBER ANDA dan describe tntg mereka:
1 - Aming --> Si kurus yang seronok sebab da balik kampung. Excited nak raya amat!
2 - Ainun --> Teman yang kelihatan semakin kurus! Semakin jeles la aku. Tsk.
3 - Nik --> Suke keluar ngan teman lelakinya dan meninggalkan rumetnya tanpa kunci.
4 - Dayah --> Rumet yang sangat comel. Ade gambar dia dalam dompet aku.
5 - Eppiey --> Kawan sekelas yang teringin naik tingkat 5 wing c u5.
6 - Atlantis Wild --> Tak ingat! Tapi penah chat kat MIRC dulu. In fact, still haf his YM. =)
7 - Adah --> 'Kakak' blogger sporting. Sayang awak. Agagagaga.

1) NO 2 PERNAH JUMPE DGN NO 7?
- Belum pernah secara live. Secara maya tak pasti.

2) NO 3 PENAH BERGADUH DGN NO 4?
- Gaduh manje kot. Budak dua tuh sangat bahagia.

3) ADAKAH 1 DAN 6 BOLEH HIDUP BAHAGIA?
- Kalau tak bulih, aku import Rina Rahman untuk memberikan mereka bahagia.

4) APE YG NO 5 PENAH BUAT KAT ANDA?
- YM ngan aku gune YM Aming.



Tag Kedua daripada Ainun dan Aming dan Nik

1. SIAPA ANDA?
- Seorang blogger part time di UTM, uma, CC, dan mane-mane tempat yang aku bulih on9.

2. KELEMAHAN ANDA YANG ORANG LAIN X PERNAH TAHU.
- Susah gile nak ingat jalan! Mudah sesat dengan sendirinya.

3. KELEBIHAN YG PALING BANGGAKAN DLM DIRI ANDA.
- Kuat makan, kuat tido, kuat on9, kuat ketawa.

4. ANDA MEMPUNYAI KEKASIH.
- Tidak. Tiada orang yang nak menerima aku seadanya.

5. ADAKAH ANDA CANTIK/HENSEM.
- Kalaulah aku cantik; mesti aku ramai kekasih.

6. KISAH CINTA YG PALING SEDIH ANDA ALAMI.
- Tade. Malas nak amek port. Ngarut.

7. KENANGAN YG X BOLEH ANDA LUPAKAN.
- Bile tgk arwah nenek aku terbujur kaki saat dimandikan. =(

8. PERKARA TERBURUK YG PERNAH ORG LAKUKAN TERHADAP ANDA.
- Tiada. Semuanya biasa-biasa sje. Setan selalu la buat perkara buruk kat aku.

9. HADIAH PALING BEST PERNAH ANDA TERIMA.
- Persahabatan.

10. SERTAKAN 1 PIC ANDA YG PALING HODOH SAMPAI SEMUA ORG BOLEH MUNTAH.


11. SERTAKAN 1 PIC ANDA YG PALING MENARIK SAMPAI SEMUA ORG BOLEH TERTAWAN.


12. SENARAIKAN 5 PERKATAAN YG MENGGAMBARKAN BLOGGER YG MEN'TAG' ANDA.
1)Ainun.
- My ex-rumet yang sangat menjaga pemakanan aku.
- Seorang yang gile-gile study bile nak dekat kuiz, test, exam, n yang sewaktu ngannye.
- Seorang yang sangat genius.
- Mendapat tajaan Proton dan akan membelikan aku sebuah Perdana kelak. Agaga.
- Skang dia rumet ngan M for Miza.

2)Amin.
- Lebih dikenali ramai ngan nama Aming kerana lebih commercial.
- Terlalu kurus untuk umur sepertinya.
- Suke dok diam dalam kelas.
- Selalu sangat claim yang dia suke nyanyi tapi tak penah pon dgr dia nyanyi.
- Suke menyerabutkan fikiran sendiri ngan bermain bola di fb dan kalah. Ahaha!

13. SENARAI ORG YG AKU NAK TAG
- Aming.
- Ainun.
- Nik.
- Dayah.
- Allia.
- Xy.
- Syaza.
- Eppiey.
- Atlantis Wild.
- AkuAyie.
- Sapa-sape nak buat la!



Tag Ketiga daripada Aming dan Nik

ZAMAN KANAK-KANAK


Nama penuh : Siti Hajar bt Lokman
Tarikh lahir : 09 Januari 1989
Tempat lahir : Johor Bahru
Tempat membesar : Johor Bahru

1) Siapakah nama kawan rapat anda waktu kecil dlu?
- Saufi.
- Suhaila.
- Azian.
- Jannah.
- Rafiq.

2) Apakah permainan mase kecik yang anda masih ingat?
- Isi botol dalam air.
- Rounders kampung.
- Belon acah.
- Guli.
- Sembunyik ibu.
- Baling tin.
- Baling selipar.

3) Kalau anda gaduh dengan kawan anda, apakah yang akan anda cakap kpd mereka?
- Ingat aku kesah? Kesah la jugak!

4) Di kawasan manakah tempat feveret anda bermain?
- Tengah-tengah halaman awam.
- Di lorong-lorong uma orang.
- Di uma orang.

5) Apakah cita-cita anda semasa kecil?
- Doktor.
- Atlit.

6) Apakah rancangan kartun yg anda gemari dan masih ingat sampai skrg?
- Doraemon.
- Power Rangers.
- Ultraman.

7) Makanan ringan apakah yg anda akan borong di kedai?
- Yang lazat-lazat belaka. Paling gemar beli Tofi Luk dan segala coklat.

8) Nyatakan seorang rakan zaman kanak-kanak anda yg anda teringin jumpa skrg?
- Sorang budak laki sebaya aku, pakai tuxedo, masuk pakaian beragam kat kotaraya, amek gambo ngan aku smbil berkepit tangan.

9) Apakah gelaran anda semasa kecik?
- Mohd Hajar. Sebab orang kate aku mcm lelaki. Ganas. Huhu.

10) Siapa yg mahu ditag?
- Aming.
- Ainun.
- Dayah.
- Syaza.
- Xy.
- Eza.
- Eppiey.



Tag Keempat dari Dayah

Put your iTunes, Windows Media Player, etc. on shuffle.
2. For each question, press the next button to get your answer.
3. YOU MUST WRITE THAT SONG NAME DOWN NO MATTER HOW SILLY IT SOUNDS.
4. Tag as many friends.
5. Everyone tagged has to do the same thing.
6. Have Fun!

1. IF SOMEONE SAYS 'ARE YOU OKAY' YOU SAY?
Over You - Chris Daughtry.

2. HOW WOULD YOU DESCRIBE YOURSELF?
Chasing Cars - Snow Patrol.

3. WHAT DO YOU LIKE IN A GUY/GIRL?
Rompe (Remix) - Daddy Yankee.

4. HOW DO YOU FEEL TODAY?
I Slept With Someone In Fall Out Boy - Fall Out Boy.

5. WHAT IS YOUR LIFE PURPOSE?
Last Kiss - Pearl Jam.

6. WHAT'S YOUR MOTTO?
Bop To The Top - Lucas Grabeel and Ashley Tisdale.

7. WHAT DO YOUR FRIENDS THINK OF YOU?
Kiss Kiss - Holy Valance.

8. WHAT DO YOUR PARENTS THINK OF YOU?
Touch My Body - Mariah Carey.

9. WHAT DO YOU THINK ABOUT VERY OFTEN?
Scars - Papa Roach.

10. WHAT YOU ALWAYS DO DURING TAKE 5?
Everytime We Touch - Cascada.

11. WHAT DO YOU THINK OF YOUR BEST FRIEND?
Too Little Too Late - Jojo.

12. WHAT IS YOUR LIFE STORY?
Killa - Cherish feat. Young Joc.

13. WHAT DO YOU WANT TO BE WHEN YOU GROW UP?
The Day You Went Away - M2M.

14. WHAT DO YOU THINK WHEN YOU SEE THE PERSON YOU LIKE?
Love Story - Taylor Swift.

15. WHAT WILL YOU DANCE TO AT YOUR WEDDING?
Without You - Mariah Carey.

16. WHAT WILL THEY PLAY AT YOUR FUNERAL?
Let Me Love You - Mario Winans.

17. WHAT IS YOUR HOBBY/INTEREST??
Vindicated - Dashboard Confession.

18. WHAT IS YOUR BIGGEST FEAR?
Viva La Vida - Coldplay.

19. WHAT IS YOUR BIGGEST SECRET?
Make Love In This Club - Usher feat. Young Jeezy.

20. WHAT DO YOU WANT RIGHT NOW?
When You Say Nothing At All - Ronan Keating.

21. WHAT DO YOU THINK OF YOUR FRIENDS?
Sexy Love - Ne-Yo.

22. WHAT WILL YOU POST THIS AS?
Last Night - P Diddy feat. Keisha Cole.

Tag 10 orang lain :
- Aming.
- Eppiey.
- Atlantis Wild.
- Si Putih purple.
- Mimito Marcello.
- Dayat.
- Ejam.
- Ili.
- Ikhwan.
- Nik.



Tag Kelima daripada Aming

1. apekah puase bagi anda???
- Menahan diri daripada tidur terlalu lama.

2. ape perkare pertama anda buat bile masuknya waktu berbuka???
- Senyum puas-puas sambil ucap syukur.

3. ape perkare terakhir yg anda buat selepas habis berbuke???
- Duduk lama-lama. Semput. Pastuh baru senyum puas-puas lagi dan kemas.

4. terawikh x mu???
- Tarawih gak. Awal-awal jek.

5. adekah berat anda berkurang di bulan puase ini???
- Lupa nak timbang. Esok nak raya baru aku timbang.

6. sifat pelik anda di bulan puasa???
- Tahan tak post blog begitu lama.

7. anda pernah tinggal puase???(khas utk wanita shja)...hehe
- Tak penah. (Aku tipu neh. Skang bulih buang puasa tak? Agagaga.)

8. artis mane yg mu nak ajak utk berbuke puase bersame2 dgn anda berserta sebab???
- Lady Gaga sebab aku nak dia nyanyi sambil tgk aku berbuka puasa.

9. artis mane yg mu tidak akan ajak utk berbuka puasa dgn anda berserta sebab???
- Tah. Semua artis kot. Tak pernah teringin pon sebenarnya.

10. secara jujur mu sayang x aku????
- Sayang. Kau kan mmbe aku. =)

11.Ak nk tag:
- Aming.
- Ainun.
- Kacipcrew.
- Dayah.
- Eppiey.
- Nik.



Fuh! Selesai sudah akhirnya! Sehari suntuk aku mengerjakannya. Alhamdulillah. Siap sumenye! Mekasih amat kerana sudi men'tag' aku ye. Lain kali tag la lagi. Agagaga. Ukeh la. Nak buat hal lain. Sampai nanti. =)

5 comments:

EpPieY said...

- Eppiey --> Kawan sekelas yang teringin naik tingkat 5 wing c

oit...malu la i cengginih...maner ader..nak masuk bilik paei jer..

::[si putihpurple]:: said...

whooaaa..
byk nyer tag anda..
alamak.nme ku tersenarai jgk lah..
nnt ade mse i setelkn tag ni..
tQ;)

aminx said...

gler tipu xde org nk kat mu.hahahah

ketupat said...

aku stuju ngn ko min..seyes kuase sepuluh

itisrajah said...

eppiey - haha. gile berterus terang lampu kau. adeh!

si putihpurple - ah! tau takpe! buat jangan tak buat. tade mase pon kena curik curik. jgn rsau. polis takkan dapat kesan. anda takkan ditangkap. agaga.

aming - ye ah. kalau ade pon, tak reti hargai aku. ape bulih buat? huhu.

ejat - eleh ejat. kuasa sepuluh je? ingat power mane la td. power lg enjin moto kau! agagagaga.