Blog Dearie...

  • 4
Aku mau mintak maap banyak-banyak kerana telah mengabaikanmu beberapa ketika. Eh. Bukan ketika. Beberapa lama la juge. Hehe. Ampun la sayang. I bz la beberapa minggu neh. Tapi yang peliknye, I tatau I bz watpe sampai tak sempat nak post manje-manje ngan U. Huhu. U jangan sangka buruk ye sayang? I tak lupe U pon. Tak penah langsung. Cume, I penat la sayang. Kan I puasa. Huhu.

Takpe. U jangan risau. Ari neh I da sediakan masa untuk marathon posts punye. Hihi. Sje la nak buang-buang mase I ngan U. Macam tak biasa pulak! Hihi. Eh, jap! Stop jap. Nak nyanyi ngan Ne-Yo. *Be On You*. ........ Ukeh. Done! Besh btol suara Ne-Yo. Kalaulah dia ngaji nagn suara dia cmtuh, adui!

So, before aku memulakan marathon, aku nak warming up dulu. Kang terkejut plak jari jemari mulus aku neh. Hehe. So, obviously, skang is Ramadhan - fasting month. Aku da ponteng puasa ke blom? Ha! Itu yang korang tak perlu tau! Ape yang korang perlu tau (walaupon korang tak penah peduli untuk amek tau, =( ), aku puasa ye ari neh. Tuh jek. Saje nak menggempakkan diri sendiri. Huhu.

Skang aku sedang sedikit terasa ati la ngan seseorang yang sebenarnya konon rapat ngan aku. Tah ye. Aku tau la aku tak baik dan alim dan modest dan wut else? Ah. Yang penting aku tak sebagus dia la. Tapi, pelis la jangan sampai ke tahap nampak aku neh sangat hina. Aku memang jahil agama. Tapi, aku masih tau beza yang mane baik, yang mane buruk, yang mana elok, yang mane tidak, yang mane wajib, yang mane haram. Aku tak paham kenapa kau mesti carik salah aku sedangkan aku cube sedaya upaya untuk jadi yang terbaik. Tolonglah. Aku rimas bile kau tunjuk-tunjuk diri kau yang baik sangat tuh. Sebenarnya, kau tak tunjuk pon aku da sedia maklum yang kau baik. Alhamdulillah sebab aku punye kawan yang baik mcm kau. Tapi kawan, kebaikan itu tiada gunenye jika ditunjuk-tunjuk. Hem. Tahla ye. Nampak gayanya, aku kenalah lebih tekun mendalami ilmu agama neh. Supaya kau tidak memandang rendah kat aku lagi. Aku agak berkecil ati ngan kau. Sebab aku tak cukup bagus la. Takpe, aku akan cube. Thanks a lot anyway. =)

Facebook tuh memang btol-btol melekakan la. Adeh! Nak dilit la. Bulih? Huhu. Aku bukan la addicted sangat pon ngan fb tuh. Aku cume suke part tag gambo jek kot? Hihi. Kesian blog sayang. Sebab fb, aku da 'ter'curang kejap. Nasib baik blog sayang neh memahami. Thanks, sayang.

Ah. Cakap pasal sayang, korang rasa, kalau aku tulis 'sayang' kat blog neh, or kat mane-mane, nampak macam aku tujukan kat LELAKI sje ke? Huhu. Pelis la. My LOVE story and my LOVE feeling adalah sangat sangat sangat amat belaka RAHSIA, ukeh? Kalau ade pon aku post kat blog neh, normally hanya kiasan. Jarang dan susah dan payah la aku tujukan kat seseorang lelaki tuh. Paling tidak, pasal mmbe laki. Tuh jek.

Hello! Jangan la pk luas sangat. Lelaki tuh terlalu jauh dari pemikiran. Aku bukannya hidup hanya untuk lelaki. Mungkin kemudian. Tapi bukan sekarang. So plz dun make a fuss on it. Annoying la gile! Tak semestinya sayang tuh kat lelaki jek. Bulih jadi kat kawan pompuan, kawan laki, emak, abah, akak, Ilham, Raihan, dan sape-sape je la. Dan mungkin, kat kau jugak, U-K-E-H?! Bengang la aku bile kau salah tafsir. Masalahnye, kadang tuh memang obvious gile 'sayang' yang aku maksudkan tuh bukan laki. Tapi kau tetap mcm nak salahkan aku. Tak adil la cmtuh. Mentang-mentang kau tak penah pk jahat macam aku, tak penah buat jahat macam aku, tak penah pk pasal pempuan, tak penah pk pasal laki, kau nak tuduh aku yang bukan-bukan. Tapi, if betul pon 'sayang' yang aku maksudkan tuh laki, so wut? D-uh! Letihnya.

Hem. Takpe la. Malas nak komen banyak. Buat batal puasa jek. Sedangkan aku nak puasa penuh kali neh. Dapat ke? Dapat pulak...!!! Huhu. Takpe la. Tak dapat puasa penuh takpe. Yang penting, raya penuh itu pasti, bukan? Yay me! Yay me! Hihi.

Ukeh la. Penat da tangan aku. Tadi nak warming up da. Neh mcm da sprint pulak. Huhu. Jumpe di marathon post! Daa sayang (buat blog aku neh ye!)! =P


Eh! Ari tuh kan, balik uma, mak potongkan kuku kite tau! Kite suke gile! Sayang emak muah muah kat pipi! Thanks, mak! Kuku saya nampak cantik menawan! Hihi. =)

4 comments:

AkuAyie said...

mnje gk ko ek ngn mak...lalalla~~

itisrajah said...

AkuAyie - miahaha. manje manje gitu la. eleh. kau pon sme, kan? haha.

::[si putihpurple]:: said...

aiyakk!!
da 20 taon but still mak yg potong kuku??
haip2!!
cmne nk kawen nih...hoho=p~

itisrajah said...

si putihpurple - haha. eleh. kite tanak pon. mak kite yang nak potong kan. geli kan? haha. ala. sje manje-manje. da lama tak rasa mak potongkan. syiok!!! g ah try mintak skali. kawen? mak kate, sape yang da umur 20, mak potongkan kuku, dia bulih kawen umur 21. so.. yay me! hihi. gile gatal aku.