Teringin Nak Seseorang Bersama.

  • 7
Aku sangat letih. Badan sangat sakit. Kepala sangat serabut. Bile abes seminar tadi, agak lega. Cume, tahla. Penat aku tuh, teringin nak ngadu kat seseorang. Aku nak sangat ade seseorang yang dgr keluhan aku tau. Huhu. Tak kesa la sape pon. Dulu mcm ade. Skang neh tade da. Sorang2 sje. Lepaskan penat kat bahu sendiri. Patutlah bahu aku sengal2 neh. Ngantuk sangat.

Tuh la. Cume teringin nak ade seseorang bersama aku la. Nak2 lagi waktu sekarang neh. Terlalu bz dan terkejar2. Huhu. Kawan2 pon smua bz. Tah ye. Tahla. Makin ari rase makin jauh dr kawan2. Tatau kat mane silapnya. Sekarang, da tade sape2 pon dalam ati neh. Yang ade cume retakan dan cebisan dan serpihan dan kepingan hati sje kot. Huhu. Tatau datang dari mane. Lukanya sangat dalam. Kesannya terlalu ketara.

Wah. Rindunya nak tengok laut. Laut Danga Bay. Especially waktu matahari terbenam. I miss that moment so much! Tapi.. Hem. Takpe la. Nanti2 bulih pergi sendiri. Hehe. Sekarang neh tanak serabut2kan kepala. Tanak pk benda2 yang tak sepatutnya. Belum sampai masenye lagi. Aku tak bulih nak bagi komitmen kat benda2 lain selain dari belajar dan aktiviti2 sosial kat U dan rumah. Walaupon kadang2 aku mcm terdesak sangat nak seseorang bersama aku, tapi Alhamdulillah. Tiap kali ingat Allah, pasti semua perasaan tuh akan hilang cmtuh sje.

Benarlah seperti dalam ayat Al-Quran yang bermaksud, "Bila mengingati Allah jiwa akan menjadi tenang..."

Takpe la. Ah. Esok, eh, ari neh, 2 aribulan 8 tahun 2009, aku lawan hoki SUKAM mewakili Kolej Perdana buat kali kedua. Semalam budak laki da bwk emas. Hoho. Power! Tahniah buat mereka. So, setelah kecundang dengan Paintball tempoh hari, aku sangat berharap hoki perempuan akan membawa kemenangan berganda buat KP. InsyaAllah. Ape2 pun, tuh cume harapan. Aku akan cube bersungguh2! Doakan aku dan kawan2 yang lain ye! Hehe.

Ukeh la. Aku mahu tido dulu. Esok sambung lagi. InsyaAllah. Wasalam.


P/S : Selamat hari lahir yang ke-20 buat Ahmad Shahrir Azwan bin Zakaria, Nur Iza Zaini, dan Nurhidayah binti Baharuddin (my beloved rumet). Semoga korang panjang umur dan dimurahkan rezeki. Semoga menjadi anak2 yang soleh dan solehah. Semoga berjaya dalam idup di dunia dan di akhirat. Semoga segala impian menjadi kenyataan. Semoga umur yang bertambah ini diberkati dan dirahmati oleh Allah, insyaAllah. Amin. Sayang sangat kat korang! Muah. Muah.

7 comments:

cyza said...

Wah...kalo tension, boleh lah jumpa kitorang...tak pun hantar email ke...
mana lah tau boleh reda sikit....InsyaAllah...

apa-apa pun, jangan lah tension sangat...rilexxxx je...jadi kool sikit...

sepatutnya time blajar ni seronok dan enjoy byk, bukan serabut dan tension...

ikhwan said...

kesian la ajar
yg dulu tu dh xde dh ke?
btw, situation kite same jela ajar

cHik said...

ko nak bersama nan ak tak??

itisrajah said...

cyza - hehe. btol2. tuh ah pasal. nak kena ilangkan tension ngan segera neh. xbulih dibiarkan. nt melarat. thanks ye atas nasihatnye. nt kalau tension lg, i'll make an emergency call to u. ukeh? haha.

ikhwan - dulu? sape yg dulu? mane pnah ade. dulu tade. skang pon tade. wut? u r n da same situation as mine? wut's up? cte la. kite share.

cHik - bulih jek. xkesa pon.

cHik said...

ja..yg dlm pic kecik ni..name ye sape ea?skunk ye study mane?

itisrajah said...

chik - namanya iza zaini. dia kat utm kl. huhu.

cHik said...

ngee..patut la ku cam pnh knl muke dye.uhuu..