Selamat Datang, Sayang!

  • 3

Alhamdulillah. Aku rasa bersyukur sangat sbb saat dan waktu yang aku nanti buat beberapa bulan lepas akhirnya tiba juge. Hehe. Tanggal 9hb Ogos 2009, lahirlah seorang bayi comel yang beratnye cuma 2.6kg. Kcik sungguh! Dia adik Raihan. Namanya belom ade. Badannya merah lagi. Blom sempat lagi ayah dia nak bg nama. Sampai migrain ayah dia. Haha.

Aku yang paling xcited kot. Tatau sbb ape. Tapi mmg obvious la. Over. Haha. Tapi aku peduli ape, kan? Aku memang nak sangat diorang dapat anak lelaki. Sbb Raihan da pempuan. Banyak kerenah plak. Aku lebih suke baby lelaki. Sbb lain jantina ngan aku. Haha. *kadang-kadang gatal juge aku neh!* Yang penting, aku gembira sangatlah. Walaupon rasa gembira aku tak sama mcm gembiranya Cik Saniah dan Ayahmal aku.

Well, TAHNIAH buat Ayahmal, Cik Saniah, dan Raihan. Semoga kelahiran baby boy yang bakal aku sayang sangat tuh, dirahmati dan diberkati oleh Allah. InsyaAllah. Amin.

So, semalam, which was the baby's first day tgk dunia neh, aku g tgk dia kat hospital b4 balik UTM. G ngan Ayahmal dan Ain (sepupu kesayangan ehem ehem). Haha. Sebelum tuh g cari face mask (bukan yang mcm kat paintball, ukeh? aku panggil jek face mask sbb aku tatau name betul dia ape. huhu!) kat Watson dan Guardian kat Giant-Xtra. Tapi malangnya dua-dua tempat da kehabisan. So, bergerak la carik kat Kg. Melayu Majidee. Dekat farmasi situ la. Alhamdulillah. Ade. Harganya RM1 sje. Kena gune face mask kalau nak masuk hospital tmpat baby tuh. Aku tak kesah. Aku sanggup. That cute baby boy punye pasal, smua bulih! Hihi.




Aku dan Ain yang asyik sangat pakai face mask. Huhu.


Dan.... He's adorable! Sangat cumil. Haha. Aku rase mcm baru 1st tym kot aku puji baby ngam ngam. Haha. Ini tidak bermakna aku sukakan budak, ukeh? Huhu. Takpe la. Everything will be alright. Yang penting, aku rasa, aku akan kerap pulang ke rumah lepas neh sbb da ade yang tersayang menanti di rumah. Haha. Aku baru tengok sekali semalam. Tapi aku sudah rindu dia!!! Adui..



Lagi satu. Aku rindu Abang Erin. Sangat-sangat. Cepatlah waktu berjalan. Aku mau dia balik ke Malaysia dengan segera. Huhuhuhuhu! Penantian memanglah sesuatu yang amat menyiksakan. Hem.

3 comments:

aiyen said...

bestnyer pic aq ader kt blog ko...
t`haru beb..
hehehehehe
thanx wahai spupuku....

cHik said...

huu..ari tu baby masuk spital..
kne air pns..
kua spital..
ye kurus sket..
2 mmgu pastu..
waa..
sangt gemok..
huu..
ye ade 2 gg..huuu

itisrajah said...

ain - haha. poyo gile kau. nway, sama-sama. kau jugak yang mintak, kan? *sje kantoikan*

chik - wah. bagus. bagus.