10 Tips Menolak Cinta Sahabat Karib

  • 7
Haha. Tajuk macam tah ape2. Aku dapat kat Bulletin di Friendster. Fadh yang post. Amboi Fadh. Macam penah sje? Hehe. Ukeh. Sje nak post something ari neh. Tade banyak idea. Copy paste sje la yang neh. Bace jangan x bace! Ewah!

1. Menyatakan kepadanya secara berterus-terang bahawa kamu tidak sesuai untuk bercinta dengannya kerana kamu menganggap dia adalah sahabat karib dunia dan akhirat.
2. Menyatakan kepadanya sekiranya kamu menjadi kekasihnya, kamu tidak mungkin boleh mengikut kehendak, arahan dan permintaannya.
3. Kamu dan dia tidak sesuai kerana, selama ini kamu bersikap brutal ketika bersama dia dan tiada ciri2 kekasih yang sejati.
4. Kamu tidak pernah terfikir untuk bercinta dengannya kerana ketika bersahabat pun anda tidak peduli dengan kehadirannya.
5. Menerangkan kepadanya bahawa masih ramai lagi gadis/jejaka diluar sana yang mempunyai ciri2 pasangan yang diidamkan olehnya.
6. Cuba mengelakkan diri kamu daripada bertembung dengannya ditempat kerja, sekolah atau ditempat yang anda dan rakan2 lain selalu berkumpul.
7. Jelaskan padanya anda lebih sayangkan ikatan persahabatan anda daripada menjadi seorang kekasih yang perlu ada komitmen dan bersifat setia.
8. Kamu jelaskan padanya bahawa kamu lebih mesra dan selesa sekiranya tetap terus berkawan sahaja kerana kamu sudah tahu perangainya ketika kamu menjadi sahabatnya dulu.
9. Nyatakan padanya bahawa kamu sudah mempunyai calon dan bakal kekasih yang sesuai dengan diri kamu. Tapi harus diingat jelaskan secara baik kerana kamu mungkin hilang kawan baik yang kamu sayang.
10. Bertegas dengan penderian kamu sekiranya kamu betul2 tidak dapat menerimanya. Ikut kata hati kamu dan jangan termakan pujuk rayu si dia. Akhir sekali katakan dan tegaskan kepadanya “KAU MASIH SAHABATKU”


7 comments:

~ainun~ said...

aduh~

itisrajah said...

ainun - sori! tade niat pon utk kau. isk3.

lud said...

erm...

ok gak nie yerk...

thanx for the tips..

itisrajah said...

ibrahim - hehe. ade pengalaman x? welkam. =)

kacipcrew said...
This comment has been removed by the author.
kacipcrew said...

nice tips.. keke.. i need tis :P

itisrajah said...

pidi - really u nid that? hehe. bagus2. tepat pada masanya. =)