Ada Apa Dengan Politik?

  • 4
Haha. Aku macam nak gelak guling2 sje bile bace site2 n blog2 pasal politik kat Malaysia neh. Huru-hara. Tunggang-langgang. Serabut. Tah ape2. Orang2 tua skang neh perangai dan pemikiran macam budak2. Budak2 pon pk lebih matang agaknye. Buat malu sje. Gado pasal tah ape2. Memang mengarutlah. Kau gado2 pon, kau dapat ape? Maki hamun orang lain xtentu pasal. Sokong orang lain sungguh2. Kau dapat ape? Kerajaan bg kau villa? Kerajaan bg kau pahala? Sengal btol la. Kelam-kabut la weh. Benda baik2 kecik, kau keco2, da jadik besau. Dahtu, tuding jari salahkan pihak neh, salahkan pihak tuh. Padahal sendiri yang silap. Yang da berkeluarga tuh, pk la anak2. Neh tidak. Anak2 terbiar, pemimpin2 pulak yg kau sebok. Pemimpin ade sebok pasal kau? Kau dok ngajo anak, jgn maki2, tp kau buat. Buat malu la weh. Kalau anak2 kau bace tulisan kau maki2 orang, sure anak kau gelak guling2 kat kau. Huhu. Pk la. Jgn jadi bodo. Kalau da rasa bagus sgt, kau cadangkan sje nama kau jadi pemimpin. Titik. Noktah. Tamat. Huh! Penakut dan tidak bermaruah!



4 comments:

Anonymous said...

haaa...

tak suke politik jugak...

ngarut..

zaman dlu ade politik tak?

huhuhuhu...

-chik-

Yoyo said...

i sokong you lah!
sep lah sket!

itisrajah said...

chik - dr dulu ade politik.cume dulu bersih.skang serabut.kotor.

sys sapura - haha.cayalah!ade yg sokong neh.syok2!sep laju2 dan tinggi2! =)

Anonymous said...

kotor dan busuk..

eeeewyu!!

yekk..

jauh2...

haaa

-chik-