Teman Yang Di'SAYANG'i.

  • 2

Assalamualaikum.aha.lame suda aku xedit blog neh.terlalu malas la.but then tatau nape malam neh cam terajin lak.hehe.aku nak cakap pasal ape eh?aku nak cite pasal beberapa org kawan aku la.


KHAIRIAH

Dia adalah seorang kawan yg sangat memahami.she's cute.baik.hehe.kenangan ngan dia 4 sure la banyak sangat mase kat teknik pontian dulu.tp skang pon banyak gak.bile aku saket,dia slalu saketkan aku lagi.haha.taklah.dia tolong a ape yg patot.bila dia saket,aku wat bodo sje.hehe.lame da xjumpe dia.xsabar nak tgu raye neh.mesti dapat jumpe dia.hihi.


AMIR

Dia neh plak,budak poyo.haha.aku kenal pon mase kat KMJ dulu.tp tade la kenal mane pon.baik pon tidak.bebual?penah ka?penah la gak kot.hehe.sje jek kacau2 dia.dia neh bdk nakal sket kat matrik dulu.bukan nakal ape la.cume suke ponteng kuliah.tp otak geliga.haha.(aku puji kena bg gule2).lepas matrik,aku banyak cntc ngan dia gune ym n fs sje.bdk nye baik sebenonye.nampak jek cam ganas.tp besa2 sje.tp syok la mmbe ngan dia.layan kepala.aku kenal cabal pon dari kau la beb!cume aku xlayan sgt la.haha.


NURIN

Dak neh lak,antara mmbe skola rendah yag aku sayang.kamceng beb smpai skang.neh la kawan sejati.aha.xlupe aku dari dulu smpai skang.dok sekelas ngan dia since darjah 3,tp rapat mase djh 6.tuh pon dok gado sje.last2,rapat.aha.ade kebaikan dalam pergaduhan,kan nurin?hehe.aku seronok gile jadi mmbe dia.dia baik.sempoi!layan kepala.aku memang kalau nak rapat ngan org,ape2 pon mesti layan pale la.dak neh sensitip sket.mule2 tuh susa gak nak layan pale dia.tp lame2,senang jek.mengong pale kitorg kalau da sme.bangge jadik mmbe dia!


SALIHIN

Dia neh lak,mmbe aku mase kat teknik dulu.same kelas,dari f4 smpai f5.baik gak ngan dia.layan kepala la cam besa.tp dia neh sensitip gile.haha.besa la.dak2 nak membeso.cam aku gak la lebih kurang.tp aku sensitip lebih sikit la.aku suke kawan ngan dia.dia neh jenis yg suke dgr problem aku.xcerewet sgt.ikut jek!aha.dia suke bebenor layan lagu lame2.jiwang la konon2.tp syok gak.neh pandai woo.budak study.tapi bile pale dia da serabot,ngan aku2 skali dia wat serabot.tp mmg syok mmbe ngan dia.paling syok mase teman dia study kat library stepo dulu.(aku takkan lupe waktu tuh,deq).hehe.skang kitorg study sme u.cume kos lain2.yg penting syok la!hehe.


AQILAH

Dia neh lak,mmbe baik aku kat ka3.baik la.mule2 dia masuk kelas tuh,aku yg rapat dulu la ngan dia.mane xnye.mule2 da nampak dia satu kepala.eh.silap.mule2 nampak dia neh cam budak nerd gile la.tp bile da stat bebual pasal lagu,memang huru hara.thx a lot to GALAXY!hehe.i luv this gal.sweet.montel dan bergaya.haha.dia neh lagi gile.da la asek soh aku datang uma dia.dia pandai masak woo.nasi ayam dia sedap.(basically dengan pertolongan yg banyak dari adik dia).haha.tp xkesa la,kan?janji dia ade effort nak blaja memasak.cam aku gak la!hehe.dia neh pon jenis kwn sejati.eh.smua kawan aku jenis kawan sejati la.bangge menjadi kawan mereka!


AZIM

Azim neh mmbe skola rendah.same kelas since bile tah.aku xingat.sebab xbaik sgt.mase drjh 6 pon,even same mentor,kitorg xrapat.pendiam sgt!macam ade emas dalam mulut.huhu.tuh yang skang bile da kepo aku cam agak tekejut.isk3.dia suka sgt rmbut style cacak2.dulu la.skang da xbape nak cacak.smua rambut dia da layu.haha.dia neh sempoi beb.selalu gak tolong aku.cam gentlemen la.sape2 nak dia,gtau aku.nt aku tolong rekemen.haha.dia neh pon otak geliga.tp pemalas.da ah anak manje.hehe.tp xbulih lawan manje aku la.kadang suke tgk dia dressing.simple je.aha.ngarot tak ngarot sgt la budak neh.haha.


SALIZA

Dak neh ayu,kan?hehe.cantek woo bdk neh.baik pon baik.nampak jek aku.layan kepala gile2 gak.lagi gile dr aku.eh.aku gile ka?huhu.dia neh baik sgt.kepo pon ye gak.haha.suke tgk dia menyanyah.tah ape2.dia suke tolong orang.xkedekut.nak2 lg pasal duit.kadang2 kelaka.sempoi bile berkata2.syok tul layan dia.kalau kat kelas dulu agak kepo.jadi,bile dia tdo,agak senyap la kelas tuh.ngan aku skali pon nak tido.hehe.seb baik dia tido kat kelas xkua air liur.cume kua mase kat bilik sje.haha.tp tuh pon dia suke sgt tdo lewat.sebok dok tarik rambut dia.nt bersepah satu bilik ngan rambut dia.seb baik aku rajen menyapu.aik???


JASMADI

Dia neh sangat menarik.sebab paling simple.paling sweet.paling besh!baik ngan dia mase f5 tym kat library.dia setiausaha n aku naib setiausaha.tp dia neh malas sket.aku yg kena wat keje dia.hehe.sanggup dia naik tingkat 3 sebab nak mintak tolong aku.baik,kan?memang gile sempoi la dia.suke tgk dia senyum.malu2 kambing,gitu!dia neh terer komputer walaupon skang study dalam kos arkitek.aha.kitorg skang study sme kat UTM.tp jarang jumpe.susa la nak jumpe.masing2 bz.eh.tp dia bz banyak lg la.hehe.aku tatau banyak pasal dia.dia neh suke berahsia la.kadang2 nak bercakap pon susa.cume senyum sje.hehe.tp dia memang baik dan besh!


AINUN

Budak neh lak,rumet aku skang kat UTM neh.gile?memang gile!jebon paling besar dan kurang bergaya.haha.dia kuat tido.tp rajin study.(rajin ka).huhu.asek dok depan laptop jek cam aku.hehe.kuat makan gak.suke sgt campur2 lauk.nt aku yg saket prot.dia banyak tolong aku.dan dia xberkira n xmengungkit.bagus bdk neh.sangat berdikari.baik pon baik,cantik pon cantik,sopan pon sopan,walaupon aku sopan lg la.hahaha.dia punye sandal ntuk g kuliah asek yg sme jek.eh.cume kadang2 la dia tukar kasut.hehe.yg bunyi bising tuh.nyampah aku.dia kalau tdo malam,xsuke tutup langsir.tp aku suke.dia xsuke.wah!leceh tau budak neh!memang jebb!


FAMIE

Si dia neh aku kenal mase kat teknik.xpenah same kelas.rasenye,mase kat teknik dulu pon,bebual pon xpenah langsung.cume nampak2 gtu la kot.dia neh dak2 nakal la.paling xleh lupe mase nampak dia kena kaki ayam depan bilik guru.haha.kena denda ngan ustat mase tuh sebb dia pakai kasut putih.(padahal da banyak kali warn soh pkai kasut itam).padan muke!mase tuh pon wat muke xbersalah.hui.ape la dak neh.tp skang neh cam agak baik gak ngan dia.baik melalui ym dan fs sje la.aku pon xpenah jumpe dia da lepas skola tuh.kire smpai skang,ade la dalam setahun stengah gak xjumpe dia.aha.tatau la da baik ka belom.dia kate dia da gemok.hehe.agak la.yg penting dia neh lagi gile ngan sempoi.


AIN

Ain neh sepupu aku yg agak rapat la ngan aku dr kecik smpai skang.dia neh pon baik gile.selalu tolong aku.paling syok tym mandi sme.hehe.tp mse kecik la.da beso jarang.dia neh same baye.skang study kat politek mara,bangi.amek ape tah.dia neh mase kecik2 agak tomboy la.susa gile nak bentuk dia ntuk jd lembut cam pempuan sebab aku pon lebih kurang jek ngan dia.hehe.kitorg dulu suke smayang ikot style arwah atok cin smayang.ye la.org laki smayang mane kai telekung.kitorg pon smayang free hair la beb!haha.patot la mak aku dan makcik2 aku dok gelak.bile da besa baru aku tau nape!dia neh tak penah couple.nak kate xcntek,memang bodo la kenyataan tuh.hui.mungkin sebab dia mengong kot?haha.dia sempoi!


ABANG ZALI

Haha.dia la abang kesayangan aku!abang yang takkan penah ade penggantinya smpai bile2 pon!dulu mase aku kcik,selalu gado ngan dia.dia neh sebenanya sangat baik dan bertanggungjawab.cume dia wat2 tatau sje.huhu.kedkut ka?agak la.selalu sgt g jamming.teringin nak jadi penyanyi.tp suara hancur!hehe.dulu dia kurus.skang da gemok dan buncit.wah!mane tidaknye.makan banyak gile!tak berhenti2.pemalas lak tuh.lepas makan,tdo!tp dia baik beb!sempoi gile.barang2 branded xpenting sgt bg dia.yg penting,cantik!huhu.aku tatau la dia da ade awek ka belum.mungkin memang lumrah la abang suke rahsiekan perkara peribadi daropada adik2,kan?huhu.


AZIAN

Neh azian.dia mmbe rapat since kecik lg.dr skola tadika kitorg da rapat.dia neh sweet sje,kan?baik tau.pandai jage ati org.jenis xlupe mmbe la.seronok gile ade kwn dr kecik smpai beso cam dia!pale otak xpyh cakap la.memang jenis dak2 pulun neh.result konpem gempak!sangat berdikari dan xmudah mengalah.cume agak kecoh la budak neh.kuat nanges pon ye gak.tp seriesly dia neh budak yg tabah gile.susa nak jd tabah cam dia.agak skema la.nak ajak ponteng skola pon kena pk berkali2.haha.dulu kcik2 gigi dia rongak.sme la cam aku.kite serupa!hihi.dia neh kurus kedengking.cam papan!tp xkesa la.yg penting dia da berjaya skang neh.dok study kat monash,kl.mara taja beb!nt aku tgu dia taja aku plak.haha.


HANIZ

Si mengong neh memang mengong.haha.kenal ngan dia mase kat teknik.tp baik mase kat KMJ.bertambah baik mse g uma cikgu bibah,ade wedding.aha.mase tuh dia sorg sje laki.layankan sje.hehe.dia neh banyak cakap.kadang2 aku cam malas nak layan dia cakap.haha.tp kadang2 suke gak dgr keletah dia.xkering gusi.syok baik ngan dia neh.sebab cam besa,dia layan kepala aku.kire gile2 la budak neh.eh.bukan gile2.dia memang gile.hehe.tp dia baik la.kdg2 kalau aku ckp problem aku,ade gak dia dgr.walaupon skali je kot kalau xsilap.tp yg penting,ade la.kan?aha.besh la dia neh.walaupon banayk kerenah.klau senyap sgt pon,busan gak kan nt?aha.


JANAH

Sempoi.gile2.mengong.haha.smuanya dia!kwn yg sempurna.sangat baik.gile2 punye baik.hehe.suke beb kawan ngan dia.budak skola agam tp perangai cam aku gak.haha.bagus.xhipokrit.dia bertanggungjawab.pandai masak.dia ade ajo aku masak lauk ayam masak black pepper.sounds reli gud,kan?hehe.memang sedap la dia masak.aku pon sedap gak makan.hehe.di paling hebat dalam membantu org yg memerlukan.sentiasa ade bersama2 di waktu susah dan senang.sempoi bergaya la dia neh!caya la jan!hehe.dia neh memang banyak ckp.kepo abes la.paling aku suke,dia kalau mudi xpenah tnjuk.simpan sje.kire xamik ati la.dia neh jenis yg xberdendam.aha.banyak ciri2 solehah ade pd dia.tp aku lg solehah la.hihi.


FARID

Hehe.dak neh lak aku baru kenal mase kat skola majidi dulu.tuh pon memang mati xpenah bebual langsung.then stat rapat baru2 neh gak.tu pon sebab dia bek ngan mmbe aku.aku pon mmbe la ngan dia skali.layan pale gak dia neh.suke panggil aku gile.padahal dia yg gile.hehe.suke ngadu kat aku pasal problem menetak dia.dia kuat netak weh!jage2.aku takut gak kwn ngan dia neh.takot la kalau2 dia dok tetak aku.haha.dia neh baik.suke gak tolong aku.bile aku ngadu ngan dia,dia suke bg nasihat.nasihat dia tuh cam smooth gile.suke aku!kire cam abang pjuk adik la.hehe.dia neh nampak jek cam muke ganas,tp ati lembut gile.hehe.cume xpnah nges ah depan aku.nt aku nak suruh la!hehe.


NABILA

Nabila neh aku slalu panggil bieyll walaupon sebenanya aku prefer panggil dia nabila.hehe.dia sangat chntek!rindu dia!dia ex rumet aku mase kat matrik.dia suke sangat bergambo.gile gambo dak neh.hehe.kadang aku sebok gak.dia slalu siap lambat ntuk g kelas dulu.dia neh kepo sangat!yg penting dia gile2.memang gile dr smua segi la.terutama gile bergaya!haha.asek nak bergaya sje.dia penah makan tom yam xsedap mase kat matrik dulu.haha.padan muke dia!adeh!kesian gak la.hehe.skang dia study kat iium,pj.sebab dia nak stdy kat situ la dia tinggalkan aku tinggal sorg2 kat KMJ tuh tau.huhu.i miss ya,babe!dia neh sempoi2 gak la.suke bercakap xhenti.menyanyah tiap mase.suke dengo dia ketawa.cam hape tah!mengong la dak neh.hui.


JEFFRI

Dia neh lagi la gile.haha.budak laki yg sangat gile2 kepalanya.kdang2 wat aku geram btol.aku xpnah jumpe pon dia.kenal dlm irc.baik la.mesra pelanggan.hehe.lame gak mmbe ngan dia.penah cntc2 thru phone.susa nak paham dia ckp.gune bahasa perlis.huhu.wat2 paham da la.pekat tol dia ckp.aha.dia neh suke nyakat aku.tp aku suke la.sebab dia gile!haha.aku just berharap ntuk jumpe dia satu hari nt.walaupon aku takot gak ngan dia.bahaya dak neh!haha.


FIDZ

Si chumel neh aku kenal dr azian.aha.sangat2 baik bdk neh.memang menarik.cntik,baik,peramah.she taught me a thing dat i will always remember!mule2 kwn ngan dia segan gak.sebab nampak baik jek.hehe.dia neh suke sangat senyum.mentang2 la dia senyum lawa.dulu dia tade pakwe.skang da ade plak.aiseh!melepas la aku.haha.dia neh jenis yang suke kawan lame2.cam kawan ngan aku la.dia yg ckp dulu tanak lost contact ngan aku.hehe.sukenye kat dia!dia ade gak dgr prob aku.bg nasihat la.sokong2 aku.aha.skang kitorg stdy kat UTM sesame.cume xdok satu kolej dan xstdy sme kos.aha.dia lebih pandai sangat la kalau nak dibandingkan ngan aku.eh.xbulih dibandingkan la.hehe.suke dia!


ABANG ERIN

Abang erin yang saya rindui!hehe.lamenye da xjumpe dia.asek teringat dia sje.dia neh la kekasih ati aku.haha.xla.dia abang sepupu aku.rapat gak ngan dia.sayang beb kat dia.sayang sangat.dia baik.suke tgk dia senyum.dia pon da nak buncit cam abang zali gak.hehe.skang dia kat jepun.wat gapo tah.pasal tuh la kami saling merindui.jauh di mata,dekat di hati.xsabar nak tgu dia balik.dia selalu wat aku epi tau.senang la bile ade bersama ngan dia.selalu gak tolong aku.agak memahami aku la.aha.syok!


HAJAR

Dia neh mmbe baik aku mase kat skola majidi n KMJ.we used not 2 be rumet mase kat KMJ tuh.tp dia rela naik tingkat 4 ntuk teman aku yg keseorangan.hehe.dia neh baik.suke blnje aku makan.tp aku kena blnje dia balik la.hehe.tipu jek.dia suke bagi aku tdung dia yg dia xsuke.ceh!haha.dak neh gile pulun bile study.pandai neh.xmudah mengalah.senang nak nges bile da tatau nak jawab.hehe.kalau dia mudi,xpayah la tgk muke dia.wat saket ati jek beb.aku da rase.haha.tp dia neh kengkadang sempoi.muke ayu.pakai pon ayu.tp jalan agak kengkang!alamak jar.sori la beb.kite kan same2 kengkang.haha.tp dia menten ayu la weh.rmai peminat.kire cam wanita yg sempurna la.smuanya ade pd dia.hehe.


ROZAIDI

Rozaidi neh pon kwn aku mse skola rendah.dia kate aku suke buli dia.ade ka patot?hish!xpatot tol tau dia tudoh aku cenggitu.ahaha.dia neh baik.suke tolong orang.xkira la sape pon.kcuali org yg dia tanak tolong.huhu.kadang2 kepo.kadang2 senyap sje.gile?gile gak la.layan kepala.kadang2 eksyen neh bdk neh.suke nganjeng aku.tah ape la yg dia xpuas ati ngan aku agaknye.aku tatau banyak pasal dia.dulu pon aku xbape rapat sangat dgn dia.tp dia besh la.ehem.


IMANAN

Dia neh pon kwn skola rendah aku.rapat gak.tp stat rapat since drjah 5 la.tuh pon mase kitorg masuk persembahan mase jamuan kelas.hehe.bengang siot tym tuh!hehe.tp njoy beb.bdk neh kepale gile2.syok abesh la layan dia.memang mental la.haha.dia baik.suke gak nasihat aku.cara dia nasihat memang sempoi abesh la.cakap direct.but aku suke la.dia selalu ckp yg dia gemok.padahal kurus sekeping!heh.dia neh gile coklat.tanye la dia pasal coklat.sure ternganga korang.aha.skang dia study kat ploli ganu.jauh woo.aku rindu da neh nak jumpe dia.hehe.aku memang takkan lupe la semua kenangan kite bersama.hehe.njoy weh mmbe ngan dia neh.xcye try la!


HAFIZ

Apis neh baik bdknye.mmbe skola rendah gak.aha.xingat la kitorg stat same kelas bile.tp nak kate rapat sgt pon,xbape la.cume bile da beso neh baru lebih rapat la ngan dia.dia neh baik gile la.hehe.suke dgr dia cerita.banyak btol cerita yg dia suke kongsi.aha.dia neh suke sngat nagn otomen dia tuh.tah ape yg besh tah.sempoi mmg sempoi la.mase besday dia tuh aku ngan nurin ade bg adiah baju.dia kata nak wat raye.aha.mesti chntik dia pkai.hihi.suke la kawan ngan dia.suke tolong nasihat aku.suke gak dgr nasihat2 bernas dia.dia neh cam penyayang la gtu.ati dia lembut sje.kalau jadi wek dia neh untung.ehe.aku xbulih nak usha da.awal2 dia da rijek.haha.sabo je la.


ZALIKHA

Fara neh juge dikenali sebagai zalikha.aha.dia neh memang 100% gile la.haha.paling gile tym menyanyah.bebual xingat dunia!penat gile layan dia berceloteh.xbenti2.tp dia baik.syok mmbe ngan dia.dia suke gak dgr problem aku.bila aku nasihat dia kan,dia suke angguk2.macam paham sgt jek!poyo neh tau bdk neh.dia neh coursemate aku kat UTM.dia neh agak malas gak stdy.tp result sempoi dan bergaya.xbulih jadik neh.kena lawan.hehe.rmai peminat la dia neh.jeles tol aku.yg paling aku suke bile dia ketuk pintu bilik aku ntuk bgn pagi.tuh pon kalau dia pasan aku ngan enon bgn lewat la.hahaha.

Fuh!penat beb aku berceloteh pepanjang pasal mmbe2 aku neh.sebenonye,bukan dorang sje kwan2 aku,banyak lagi.cume aku da kepenatan nak menaip neh.ape2 pon,aku sangat sayangkan persahabatan aku ngan korang smua.gile sayang la kat smuanye.hihi.aku hargaisgt smua yg telah korang wat ntuk aku.macam yg aku percaya,'teman itu umpama DICTIONARY!'.

Sekian saje wat kali neh.Salam sayang dari aku,



2 comments:

Niza_CrazEE said...

ade gak wat abt my frenz like dz...
do drop in to my blogs...

http://niza-crazee.blogspot.com
http://mylocalbandschannel.blogspot.com

itisrajah said...

thx,dude!
sure i will.
=)