1st Tagged By Si Adah. =)

  • 5
adah.neh sebenanya tag pasal ape?ala.xpaham neh.haha.ye la.buat la neh.adeh!

- nama pnuh?SITI HAJAR BT LOKMAN.ah.mak aku ckp,name tuh makcik aku yg letak.sebab nak bg same smua yg perempuan ade 'SITI'.huhu.xbape suke name 'SITI' tuh.bersebab la.tp sebab xmunasabah.tp name 'SITI' yg lain la.aku cume suke nama 'SITI' yg ade dalam nama aku sje.haha.

- mse kat skolah tadika kwn2 panggil aku name pnoh la.SITI HAJAR without my father's name behind.nama tuh cikgu tadika yg mule panggil.kawan2 pon ikut sje.aku pon layankan sje la.aha.sebab aku pon macam blur2 lg mse tuh ngan diri sendiri.apetah lg ngan name aku,kan?aha.tp kadang2 mcm semak gak.kalau main kejar2 dulu,kesian aku tgk kat kengkawan aku yg semput.da penat lari,nak panggil name aku lg.ceh.padahal tade la panjang mane pon.alah.mcm wat gempak sje.aha.

- mse kat skolah rendah,mcm2 panggilan ntuk aku.
  • BUDAK CUTE.haha.klako pulak nak confess name neh kat korang.tp da kenyataan.nak wat cmne.dahtu pulak kena tagged dek adah.wajib la kan,kirenye?haha.name neh ade sorang akak pengawas yg sgt chomey(suke sgt kat dia!!) jage kelas aku(1Tanjung-1996).aku macam agak kepo + nakal la dulu.suke nyakat dia.mungkin sebab tuh dia tertarik dengan aku kot?haha.alahai aku neh!tp aku cam suke gak la dia panggil aku name tuh.mcm aku btol2 cute,gtu!dulu la.skang tidak lg.huhu.
  • AJAH.normally si Fateeha a.k.a Fath a.k.a Budak Gemuk(bg) yg panggil aku ngan name neh.tah mane dia dpt aku pon tatau.aku layankan sje.janji ade ah bunyi2 cam name aku.haha.kire mcm panggil terbalik la.cume tade 'R'.cube tgk btol2.aku rase sebab dia mcm pelat 'R' kot dulu.kot la.aku pon xbpe tau sgt lidah dia.haha.tp aku rase cmbesh sje.sebab mcm istimewa gak la aku.ade name lain.hehe.
  • AJAR.ah.yg neh pon budak tuh jugak yg mule rekacipta.pastuh yang lain2 suke buat main nme neh.AJAR,tolong ajarkan aku.ceh!nganjeng.nseb baik aku penyabo.nseb baik la.kalau xnseb baik,aku xajar.haha.tp wlau cmnepun,nme neh mcm memang common la ntuk diri aku.macam amek nama aku,dan buang 'H'.terbalik ngan yg AJAH td.aha.rmai gak yg still panggil aku ngan name neh.
  • HAJAR.aha.yg neh memang nama aku la.aku suke name neh.sebab name sendiri,kan?aha.makcik2 dan pakcik2 pon rmai yg panggil aku ngan name neh.mudah la.dr dulu and sampai skang pon,most of my kwn2 still panggil aku ngan nama neh.aku suke sje.aha.
  • AJAL.yg neh keje budak2 yg mulut pelat.memang kuang asam la.huhu.tp xbulih nak salahkan dorg.da memang dorg pelat mase kecik,susah nak nyebut.huhu.dapatlah aku dipanggil ngan name neh.sabo sje la.skang neh,yg dok panggil lg aku ngan nama neh,si Raihan,budak kecik tuh.dahlah aku suruh panggil KAK HAJAR xmau.eksyen btol.dia panggil aku AJAL jugak.ceh.mcm yg aku ckp td.nseb baik aku neh penyabo.huhu.AJAL pon AJAL la.haha.yg penting,dia ade effort ntuk menyebut.kalau bisu pon susa gak.tp arap2 dia improve la sebutannye bile da besau nt.aha.
  • HAJAH.ah.yg neh mcm meleweh2.neh cume ade la budak2 buat main dulu.xselalu la.lebih kepada ejekan dorg sje.malas nak layan.aku da lali ngan budak2 jahat.
  • BATU.hui.jahat tau mereka!neh azim natar yg stat panggil.dulu aku mcm suke carik gado ngan org(skang pon sme.hehe!).nak2 lg ngan azim tuh la.aku panggil dia 'kudis' kalau xsilap.sebab aku panggil syafiq fikri 'kurap'.haha.tatau apsal.sje nak carik pasal.ah.dorg geram ngan aku.ape lg!dok komplot panggil aku BATU.ye la.sebab dulu skola agama ade blajo pasal Hajar Aswad yang membawa maksud 'Batu Hitam' yang suci.aha.aswad tuh hitam.hajar tuh batu la!gtu la anggapan dorg.mule2 tuh aku geram gak la.tp lame2 aku pk,btul jgk.tp memang kalau kat uma pon,mak aku slalu jugak ckp yg aku neh BATU.sebab degil + keras kepala.kalau kata aku,kate aku la jugak.yg penting memang degil nak mati la.sebab kecik2 dulu aku mcm tomboy.haha.pecaye atau tidak..bolos saja dinding itu!teet..teet..teet..hahahaa!ape2 pon bg aku nme neh mcm nostalgik la.gempak ayam,gtu!huhu.
  • AJA.i love this name.hehe.tatau ngape.suke la.mcm lembut sje.aku kan lembut.awww!hehe.xingat sape yg mule panggil aku ngan name neh.tp mule dr skola rendah la yg penting.aku prefer name neh la.sebab kalau sebut dr depan dn dr belakang pon tetap sme.unik.aha.aku suke kalau jadi unik neh.huhu.paling suke,bile org yg aku syg panggil aku ngan nme neh.hik2.
  • AKO.teka la AKO tuh stands 4 wut.huhu.aku bg klu.bg sesape yg dah tau,diam2.ah.sape dpt jwb,bgtau aku.ade free gift.haha.klu dia,sebab aku anak bapak aku!ukeh,2 sje.tuh pon bukan klu.da mcm bg jawapan sje.ceh!ah.nway,nme neh PCS(Pak Cik Shukor) yg bagi dulu.dia marah sgt aku panggil dia OTM(Orang Tua Miang).hahaha.*gelak guling2 laju*.
- masuk skola menengah pulak.ade gak name2 baru.xbanyak.tp ade la.aha.
  • AJ.tuh cadangan sje la.xsempat di uar2kan pon.biasa la.dok asrama,memang da mcm satu warisan gtu la ntuk wujudkan gelaran.supaya mudah diingati la kononnye.aha.kalau xsilap,kak marina yg cadangkan name tuh.but then,tbe2 dorang ckp ade budak cendekia da ade name AJ.so,tukar carik yg baru.
  • JAJA.tuh la name baru tuh.huhu.sepanjang aku kat jenan tuh dulu la dorg panggil aku JAJA.especially girls.yg boys pulak,xingat la sape yg pnah panggil aku JAJA.huhu.sebab xbaik sgt ngan boys.aha.2 b honest,aku xbape suke ngan name tuh.sebab mcm lembut sgt.aku neh da la agak ganas.huhu.
  • JAR.neh hajar balkhis yang mule panggil.sebab nama dia pon hajar jugak kot?haha.tah ape2 sje.kadang2 rase kelako panggil name dia sebab rasa macam panggil name sendiri."Helo,bulih ckp ngan HAJAR?Oh.Neh sape yg ckp ye?Neh HAJAR.Eh.Jgn main2 la.Sape yg ckp neh?La.Neh HAJAR la.Sy nak ckp dgn HAJAR,bulih?Oh.Jap eh(smbil kedengaran tawa kecil kat sebelah sne..).Balkhis,ade budak nme kau tepon tuh.Main2 dia!Main2?Huhu.Helo?Hah JAR,neh HAJAR neh.(disertai ngan gelak tawa guling2 keduanya.).huhu.gile gaban btol bile same name.
  • JA'A.mase kat teknik pontian baru panggil name neh.hehe.aku pon suke name neh.mcm manje,gtu!haha.sampai ade gak ckgu yg panggil aku ngan name JA'A.especially cekgu Herul.memang suke btol panggil aku JA'A.apsal tah.tp kadang2 rase nme JA'A neh mcm jahat la pulak.sebab aku suke ponteng kelas dulu.terutamanya kelas Awam ngan BM.huhu.memang hancur hidup aku.lepak tanda plak tuh.tp memang rmai yg kenal aku ngan name JA'A la mase kat stepo dulu.
  • JA.nme neh dulu azza yg suke panggil.aha.sweet btol!ringkas dan padat btol.hihi.jarang org panggil nme neh.memang sangat susa la.cume certain2 org sje yg gune.
- JA'AH neh si jannah yg mule panggil.haha.dia ingat nme aku sebutannye cmtuh la.tekankan bunyi 'H' kat blakang tuh.banyak kali gak aku betulkan sebutan dia.las2 dia tau gak.tuh pon kadang2 tersasul.si besod pon sme.sebab sebutan dia mcm agak pekat,jadi dia pon dok sebut JA'AH instead of JA'A.huhu.xkesa la korang.ape2 pon bulih.janji korang knl aku.huhu.

- SITI.sorang sje yg dibenarkan ntuk panggil name tuh.sape orgnya?rahsia!aha.

rasenye tuh sje kot nme2 aku.eh.jap.ade lg 1!dr kecik jugak.tp memng gile maut la panggilan tuh.haha.yg neh,memang sape dpt jwb,aku blnje topap RM10.dapat jwb,konpem aku bg!haha.jwb jgn xjwb,ewah!haha.yg neh xbulih bg klu.carik sendiri!aha.ukeh.korang2 yg disebutkan namenye di bwah neh,korang kna tagged oleh aku,orait?buat jangan xbuat!orait.chalo tebe!

p/s:org2 yg kena tagged :-
- Amirol Hafizi
- Allia Syarmila
- Hamizah a.k.a Mimie
- Niza
=) tuh sje.sempoi!


5 comments:

LeeYa said...

ape hajar ni... tag aku pulak!!
oii.. malas nak buat sejarah name yg panjang!!
hahahhahahahahah...
sampai ati tag aku.. torture!

itisrajah said...

aku xkire.
wajib!
haha.
wajib tau yang.
u tau kalau xwat dosa,kan?
hihi!

Celestial Being said...

erk .. patik pn kena ?

Violetz said...

Just drop by here..
Gila manyak gelaran?
huhuhu~

itisrajah said...

amirol - haha.kau la paling wajib.xnampak ka kau yg 1st dalam list?haha.

violetz - welcome!thanks!hihi.tuh nama pendek baru bape gelarannye.kalau name yg panjang2 tuh ntah cmne la,kan?=)